ro
 

Știri

Sfântu Gheorghe, stimulează spiritul antreprenorial
24.05.2010
Administraţia publică locală pregăteşte un pachet care să stimuleze investiţiile

Efectele crizei economice se fac simţite şi în municipiul Sfântu Gheorghe, dar pentru a le depăşi, primarul Antal Árpád-András lucrează la un proiect de hotărâre prin care doreşte să ofere un pachet  de reduceri, investitorilor care vin la noi în oraş. Acest pas ar favoriza, printre altele, şi „încărcarea ”parcului industrial planificat.
Ambasadorul Poloniei, în vizită la Sfântu Gheorghe
20.05.2010
Marţi, Primarul Antal Árpád-András a fost gazda Ambasadorului Poloniei, domnul Wojciech Zajaczkowski şi a Prim Secretarului Ambasadei, cu probleme economice, domnul Tomasz Wisniewski.
Datorită scăderii salariilor, ar putea pleca oameni valoroşi
20.05.2010
Nu este foarte clar, cum îşi imaginează guvernul să reducă salariile funcţionarilor publici, a declarat primarul Antal Árpád-András. În prezent, nu au nici o informaţie concretă în ceea ce priveşte acest  lucru şi anume, dacă este vorba despre scăderea fondului de salarii sau, pur şi simplu, despre micşorarea salariilor.
Peste tot în oraş, continuă lucrările de reparaţii
20.05.2010
S-au început lucrările la reţelele de utilităţi, pe străzile lăturalnice aferente următoarelor străzi: Romulus Cioflec, Bisericii, 1 Mai. În prezent, echipa de lucruse află pe strada Digului.
Noi locuri de joacă pentru copii, în Sfântu Gheorghe
20.05.2010
În acest an, se vor amenaja zece noi locuri de joacă pentru copii, a declarat primarul municipiului,  Antal Árpád-András, acesta menţionând că este foarte important ca aceste locuri de joacă făcute din lemn,  să fie amenajate în conformitate cu standardele europene şi să ofere copiilor, siguranţă.
Proiectul Capitalei Tineretului, în linie dreaptă
17.05.2010
Veres Tímea şi Pál Katalin s-au întors cu informaţii proaspete şi utile din Torino – Italia, oraşul care poartă cu mândrie titulatura de Capitală Europeană a Tineretului -2010.
Energie verde la Sfântu Gheorghe
17.05.2010
Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe intenţionează înfiinţarea unei centrale electrice solare

În data de 30 aprilie, municipalitatea a depus proiectul care se referă la realizarea unei centrale solare care să genereze energie electrică.
Vot online, pe site-ul primăriei
14.05.2010
Locuitorii oraşului au posibilitatea să voteze pe site-ul primăriei, www.sfantugheorgheinfo.ro, dacă sunt de acord sau nu cu iniţiativa Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe prin care,  începând cu 1 iunie până la 15 septembrie, se doreşte  închiderea  centrului oraşului la fiecare sfârşit de săptămână, pentru circulaţia auto.