ro
 
Duminică, 05. May 2024.

Sâmbătă vom galopa şi în ploaie

28.07.2011

Deşi sperăm să avem sâmbătă, 30 iulie,  vreme frumoasă, din păcate, ploaia nu poate fi oprită. Datorită transmiterii în direct, de către Duna TV, a galopului şi a evenimentelor adiacente (prezentările hipice, întâlnirea scaunelor secuieşti), acestea se vor desfăşura sâmbătă, indiferent de vreme. Dacă vremea va permite, sâmbătă seara va avea loc şi concertul de operă rock „Honfoglalás”, iar dacă nu acesta va fi amânat pentru duminică seara – a declarat directorul tehnic şi de programe al evenimentului, domnul Dancs Zsolt.

Organizatorii Galopiadei Secuieşti fac ultimele retuşuri pe pista de concurs, şi în zilele acestea au loc ultimele discuţii, şi încetul cu încetul totul va fi la locul lui. Evenimentul poate fi catalogat deja unul de succes, deoarece 28 de localităţi din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş şi-au trimis formularele de înscriere la galop. Între timp au reînceput probele şi pentru Opera Rock „Honfoglalás”, Pintér Tibor şi echipa lui ajungând deja la Sfântu Gheorghe pentru repetiţiile secvenţelor cu cai şi a celor de dans, spectacol în care colaborează şi Ansamblul de Dansuri „Trei Scaune”, Asociaţia din Ghidfalău „Szilaj Hagyományőrző Egyesület” şi călăreţii de la Centrul Hipic Kálnoky. La mijlocul săptămânii ajunge la noi în oraş şi Staff-ul Galopului Naţional din Ungaria, pentru a veni în ajutorul organizatorilor şi se străduiesc ca transmiterea în direct a evenimentului să fie perfect – a declarat doamna viceprimar Sztakics Éva.

În afară de galop şi de programul de sâmbătă, organizatorii pregătesc şi un aşa numit galop al „Vip-lor”, care va avea loc înainte de marea finală, la care vor participa celebrităţi locale şi de peste hotare. Nume sonore în călărie vor participa la galopul „Vip-urilor”, doritorii de senzaţii tari vor participa la concursuri cu atelaje, iar în afară de asta va fi şi un concurs profesionist cu atelaje, la care vor participa, printre alţii,  Dr. Kádár László, multiplu campion naţional la concursul cu atelaje, şi  Bartha Róbert, preşedintele Autorităţii Hipice Naţionale. La Galopul „Vip-urilor” vor participa  Incze Réka, membru al echipei organizatorice a Galopiadei Secuieşti, contesa Kálnoky Anna, artista  Papadimitriu Athina, actorul  Pintér Tibor. La Concursul cu atelaje vor participa Nagy István, prezentator radio,  Pálffy Tibor, actor la Teatrul „Tamási Áron”, Banner Géza, prezentator la Duna TV, şi Dancs Annamari, artista Teatrului de Operetă de la Budapesta.

\"\"

O sărbătoare mare cu o amprentă ecologică mică: cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a luat sfârșit
30.04.2024

Se estimează că de multă vreme nu a mai ieșit atât de multă lume la un concert la Zilele Sfântu Gheorghe cum a fost duminică sau chiar sâmbătă seara: zeci de mii de oameni au ieșit din casele lor datorită vremii frumoase și a programului de înaltă calitate oferit. Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.