ro
 

Știri

Schimbul actelor de identitate datorat modificării numelor străzilor, va fi gratuit
12.04.2010

Pentru schimbul actelor de identitate, care trebuie făcut datorită modificării numelor străzilor, nu va trebui să scoată bani din buzunar nici locuitorii oraşului, nici Municipalitatea. Conform spuselor primarului Antal Árpád András, sunt afectaţi de această schimbare, nouă mii de oameni din tot oraşul, iar cei care locuiesc în străzile care au primit nume noi, vor putea să-şi schimbe actele de identitate, fără să plătească pentru acest lucru.

Spaţiile verzi trebuie să fie îngrijite
12.04.2010
Din cele peste 160 de Asociaţii de Localatari din Sfântu Gheorghe, jumătate au ales serviciile Tega pentru îngrijirea spaţiilor verzi ale cartierelor de blocuri. Din restul asociaţiilor, 36 s-au angajat să aibă grijă ei înşişi de spaţiile verzi dintre blocuri, iar 34 de Asociaţii de Locatari nu au dat nici un răspuns Administraţiei Locale, au fost unii care s-au prezentat, dar ulterior nu au mai încheiat contractul.
La Sfântu Gheorghe se vor construi terenuri de squash şi tenis
12.04.2010
Squash-ul ar putea deveni sport oficial în România

În cadrul conferinţei de presă de vineri, primarul  Antal Árpád András a prezentat ideea prin care se doreşte construirea unui complex sportiv. Acest proiect comun, al Municipalităţii şi al unui întreprinzător din Ungaria, va cuprinde patru terenuri acoperite de tenis şi trei terenuri de squash.
Relaţiile interetnice și multiculturalism în Secuime
07.04.2010
Universitatea Babes Bolyai din Sfântu-Gheorghe, Catedra de Administrație Publică, împreună cu Asociația Pentru Comunitate organizează astăzi de la ora 16, la Sala Albastră a Bibliotecii Județene Bod Peter, seminarul Relaţii Interetnice și Multiculturalism în Secuime.
Colegiul  Székely Mikó va avea o sală nouă de sport, multifuncţională
29.03.2010
În următorii trei ani, Colegiul  Székely Mikó va trece prin tranformări majore.Se va renova clădirea mică, va fi demolată sala veche de sport şi înlocuită cu una nouă, multifuncţională, cu mai multe nivele şi mărind astfel curtea interioară – a declarat primarul  Antal Árpád András şi doamna viceprimar  Sztakics Éva.
Participanţii de seamă ale Zilelor Sfântu Gheorghe
29.03.2010
Trei stiluri, trei generaţii: Starurile participante la Zilele Sfântu Gheorghe din acest an, Bad Boys Blue, Fenyő Miklós, Deák Bill Gyula, vor mobiliza toate vârstele şi toate gusturile. Bad Boys Blue se bucură acum de o mare popularitate a stilului „retro disco”. Trupa care s-a constituit în anii \'80, a vândut până în acest moment al carierei ei, peste 20 de milioane de discuri.Cele mai mari hit-uri au ajuns şi pe lista  USA Billboard-dance.
Reparaţii de primăvară în Sfântu Gheorghe
29.03.2010
În scurt timp, Municipalitatea începe lucrările de astupare a gropilor pe mai multe străzi din Sfântu Gheorghe, şi anume pe 1 Decembrie 1918, Gábor Áron, Spitalului, Váradi József, Gödri Ferenc, Tavaszi János, 1 Mai şi Konsza Samu.
Ora Pămâtului – a aderat şi Sfântu Gheorghe
26.03.2010
Ca şi în anii precedenţi, Municipiul Sfântu Gheorghe a participat la iniţiativa globală de economisire a energiei, Ziua pământului. În data de 27 martie, între orele 20.30- 21.30, a fost oprit iluminatul public în oraş, iar în acest interval de timp, Asociaţia de tineret ECOU, a organizat, în Parcul Elisabeta, o petrecere cu făclii.