ro
 
Miercuri, 19. Iunie 2024.

Parcul Industrial


Scopul Parcului Industrial este de a oferi investitorilor condiții avantajoase, contribuind astfel la dezvoltarea afacerilor și a regiunii. În acest sens vă oferim cele mai mici prețuri, rezidenții beneficiind și de facilități fiscale la plata impozitelor pe proprietăți. De asemenea, în vederea stimulării investițiilor în parc, Municipiul poate acorda o finanțare nerambursabilă de tip minimis cu o valoare maximă de 100.000 EUR.

Prin serviciile noastre contribuim la crearea unui mediu de lucru plăcut și bine organizat. Oferim servicii de pază și protecție, întreținere spații, iluminat stradal și spații de parcare; de asemenea, asigurăm asistență în menținerea relației cu instituțiile publice.

Taxa de administrare oferă diverse servicii administrative și logistice, precum:

  • Rețea modernă de informatică și de comunicație.
  • Dreptul de folosire a sălii de conferință
  • Servicii de protecție și pază, deszăpezite, curățenie, iluminat stradal, etc
  • Facilitarea operațiunilor cu instituțiile publice.
  • Consultanță privind proiecte de investiții și fonduri nerambursabile.
  • Întâlniri informative periodice, în domeniul juridic, financiar, administrativ și diferite specializări.


Infrastructură


Municipiul Sfântu Gheorghe are o locație ideală, fiind situat chiar în mijlocul țării. Parcul Industrial se află lângă DN 13E, la 3 km distanță de Sfântu Gheorghe, în direcția Târgu Secuiesc.

La numai 5 km distanță se află DN11 - E574 care leagă Brașovul de jud. Bacău, iar viitorul drum ocolitor al Municipiului se va construi în imediata vecinătate a Parcului Industrial, cu acces direct. De asemenea, viitoarea autostradă A13 Bacău-Brașov se va construi la o distanță de doar 4 km de parcul industrial.

Cea mai apropiată stație de cale ferată este în Sfântu Gheorghe, la 3 km de Parcul Industrial. La 200 km, în București se află cel mai mare aeroport din țară Aeroportul Internațional Henri Coandă, Otopeni (OTP), și la 176 km distanță Aeroportul din Târgu Mureș (TGM).

De asemenea, Parcul Industrial se află la doar 30 km de Aeroportul Internațional de la Ghimbav/Brașov, aflat în curs de construire.

În județ sunt înregistrate peste 4.700 societăți, dintre acestea peste 2.000 în Municipiul Sfântu Gheorghe, societăți care oferă la preț avantajos materie primă în diferite ramuri industriale, facilitând astfel aprovizionarea cu stocuri de materie primă pentru chiriașii Parcului Industrial.

Resursă umană calificată


În ultimul deceniu Municipiul Sfântu Gheorghe a devenit oraș universitar, studenții putând opta pentru studii universitare și de master pentru două universități de renume: Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea Sapientia. De asemenea, școlile profesionale din oraș oferă forță de muncă calificată, necesară desfășurării activității.

Există posibilitatea de calificare sau recalificare a angajaților atât în instituții de învățământ postliceale, cât și centre de formare profesională a adulților, care oferă peste 30 de programe de calificări sau specializări. La cererea clienților pot fi organizate și programe de calificare personalizate.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă oferă periodic cursuri și programe de calificare gratuite.

http://www.sepsipark.ro/