ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

Știri

Au apărut primele posturi vacante la Primăria Sfântu Gheorghe!
23.09.2016

Compartimentului juridic al Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe organizează concurs pentru ocuparea funcţiilor publice de execuţie. În total sunt 6 posturi vacante din care 3 de consilier juridic cu gradul profesional debutant și 3 de consilier juridic cu gradul profesional asistent. Studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă este o cerință obligatorie în ambele cazuri, iar pentru consilier juridic, grad profesional asistent vechimea de minim 1 an în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice este la fel o cerință obligatorie. 

 

Sâmbăta e zi de curățenie
23.09.2016

Anul acesta, Municipiul Sfântu Gheorghe se alătură programului Let`s do it România, iar pe 24 septembrie se organizează - în cadrul Zilei de Curăţenie Națională "Let`s Do It, Romania!" - acţiune de strângere a gunoiului în două locuri.

Trecerea  la noile conducte de gaze naturale
23.09.2016

În strada Kós Károly, în partea cuprinsă între strada Kriza János și strada Țigaretei se execută lucrări de modernizare. Lucrările la fundația străzii care folosesc o tehnologie specială ar fi afectat conductele vechi. În scopul evitării unor probleme pe viitor, conductele vechi de gaz au fost înlocuite cu unele noi și noile țevi sunt pregătite pentru conectarea gospodăriilor la rețeaua de gaze naturale.

Comunicat
23.09.2016

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe atrage atenția locuitorilor că între ora 7.30 și 8.15 circulația este mai grea din cauza lucrărilor de modernizare de scară mare în strada Lăcrămioarei. Dacă este posibil, vă cerem să replanificați rutele obișnuite, sau să evitați orele de vârf.

Imagini memorabile de la pulzArt – Festivalul de arte contemporane a luat sfârșit
22.09.2016

Cea de-a 4-a ediție a festivalului pulzArt, care a avut loc începând cu joi după-amiază până duminică seara, s-a desfășurat în spiritul Anului imaginii – an tematic de încheiere a programului Sfântu Gheorghe – Capitala Culturală a Ținutului Secuiesc. La capătul ciclului, după abordarea contemporană a muzicii și a literaturii, a teatrului și jocului și a tradițiilor, festivalul ce a analizat tematica imaginii omniprezente, a încheiat frumos cercul definit de anii tematici, și în același timp a oferit o felie bogată din eforturile artistice contemporane ce nu mai fusese văzută până acum în Ținutul Secuiesc.

Piața Muzicii Clasice – recital cameral susţinut de Cvartetul ArteMiss
20.09.2016

În cadrul programului ”Piața Muzicii Clasice” vă invităm la concertul susținut de Cvartetul ArteMiss din Tg. Mureș. Recitalul va fi pe data de 20 septembrie, marți, începând de la ora 19 în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe. În program: piese de W. A. Mozart, Astor Piazzola, Johannes Brahms, Schostakovits, Franz Schubert.

Földes László – serată  HOBO la Sfântu Gheorghe
10.09.2016

La data de 11 și 12 Septembrie, probabil unul dintre cei mai originali interpreți de muzică blues și rock and roll maghiar, Hobo, va concerta în fața publicului din Sfântu Gheorghe. De data aceasta Hobo va interpreta propriul său calvar de muzică, intitulat ”Halj meg és nagy leszel!” (Mori și vei deveni celebru!) și va delecta publicul cu o seară unică recitând opera lui Ady Endre, intitulată ” A föltámadás szomorúsága” (Învierea tristeţii).

Târg de Toamnă la Sfântu Gheorghe – Anunţ în atenţia meşterilor populari, micilor producători şi unităţilor mici de alimentaţie publică
10.09.2016

În perioada 30 septembrie – 2 octombrie 2016, în P-ţa Libertăţii Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe împreună cu Casa de Cultură „Kónya Ádám” organizează Târgul de Toamnă. La Târg sunt aşteaptați micii producători, meşterii populari, producătorii tradiţionali şi unităţile mici de alimentaţie publică (cozonac secuiesc, popcorn, castane prăjite) din împrejurimi, care realizează produse specifice zonei noastre, în mod tradiţional.