ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

Știri

În luna noiembrie se va finaliza Arena Sportivă
15.08.2016

La faţa locului, primarul Antal Árpád şi şeful de şantier al antreprenorului au arătat  reprezentanţilor presei cum se construieşte Arena Sfântu Gheorghe. Arena sportivă multifuncţională, acoperită cu elemente de cupru şi sticlă, este gata în proporţie de 70%. La momentul actual lucrează în jur de 70 de muncitori, însă pe parcursul lucrărilor au fost şi perioade în care au lucrat 200 de oameni la construcţia acestei arene.

Oraş eficient energetic – Parc fotovoltaic în Sfântu Gheorghe
15.08.2016

În oraşul Sfântu Gheorghe se lucrează în mod constant pentru ca acest oraş să devină un oraş European, modern, conştient de mediul înconjurător.

Caravana TIFF la Sfântu Gheorghe:
12.08.2016

Un thriller spaniol captivant, povestea emoţionantă a unui om care schimbă destine în periferiile Braziliei şi o dramă cutremurătoare despre Holocaust vor ţine spectatorii în priză pe 16, 17 şi 18 august, cele trei zile în care Caravana TIFF vine cu filme bune la Sfântu Gheorghe.

Turul ciclist al Ținutului Secuiesc trece și anul acesta prin Sfântu Gheorghe
10.08.2016

Joi, la data de 11 august, Turul ciclist al Ținutului Secuiesc va traversa municipiul Sfântu Gheorghe.  Din cauza acestui eveniment sportiv, traficul în oraș va fi limitat în mai multe locuri.

Caravana va porni din Miercurea Ciuc și va ajunge la Sfântu Gheorghe în jurul orei 12:30, unde va parcurge următorul traseul: strada Lunca Oltului, 1 Decembrie 1918, piața centrală, strada din fața Hotelului Bodoc, Str.Gábor Áron, Kriza János, Lázár Mihály, Grigore Bălan, 1 Decembrie 1918, Păiuş David şi Constructorilor, iar de aici îşi va continua drumul pe drumul E11, spre Târgu Secuiesc.
 

Ziua Familiilor – joaca de-a soldatul şi căţărare pe perete de escaladă
09.08.2016

În Sfântu Gheorghe, Ziua Familiilor se organizează pentru a treia oară în noua Piaţă Centrală a oraşului. De data aceasta, copiii au posibilitatea de a se familiariza cu tradiţiile militare şi pot proba căţărarea pe peretele de escaladă.  Joi, la data de 11 august, între orele 17 şi 20, activităţile vor fi coordonate de Szőcs Imre - alpinist (Asociaţia Alpinsport – căţărare perete de escaladă) şi Jakab Kevend - căpitan de husari (Asociaţia „Székely Virtus"– păstrarea tradiţiilor militare).

Comunicat
27.07.2016

Municipalitatea Sfântu Gheorghe îşi exprimă regretul referitor la accidentul suferit în parcul de antrenament amenajat pentru adulţi, situat între strada Nicolae Iorga şi strada Crângului.Parcul de antrenament a fost amenajat în anul 2014, fiind rezultatul al unei bune colaborări dintre sfera civilă şi administraţia publică locală. Terenul şi îngrijirea acestuia a fost asigurată de Primărie, iar elementele de fitness au fost dobândite în urma unei campanii de caritate al Fundaţiei Comunitare Covasna (HKA).
 

Amenajarea spațiului verde în fața Prefecturii se face încă așteptată
25.07.2016

Noua Piața centrală a orașului Sfântu Gheorghe devine tot mai căutată de către locuitori – prin participarea evenimente în aer liber, plimbări, mersul cu bicicletă, jocuri. În scopul preluării complete a Pieței centrale, amenajarea spațiului verde din fața Prefecturii este indisbensabilă. Această zonă, parte a Pieței centrale, a fost recepționată de către Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe de la firma responsabilă pentru executarea lucrărilor de amenajare a Pieței centrale (Pieței Libertății).

Ziua familiilor în centrul orașului
21.07.2016

Începând cu acest an, în Noua Piața Centrală a orașului se organizează evenimente dedicate special familiilor cu copii. Pe data de 21 iulie, joi, începând de la ora 17, lângă fântâna arteziană de pe marginea parcului Elisabeta se vor ține ateliere de creație și programe pentru copii, tema principală fiind trenul. Se va prezenta ”Krauss, povestea unei locomotive” cu ajutorul metodei Kamishibai, teatrul japonez de hârtie, iar în jurul acestei povești se țin activitățile meșteșugărești și creative, sub conducerea educatoarei muzeale, Demeter Éva și Papucs András din partea Asociației ”Sikló”.  Teatrul de hârtie în limba română se desfășoară începând de la ora 18.