ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

Știri

Asociația Municipiilor din România angajează personal în biroul din Sfântu Gheorghe!
02.09.2016

Asociația Municipiilor din România înființează birouri regionale în toate Regunile de Dezvoltare din țară. Sucursala AMR din Regiunea Centru cu sediul în municipiul Sfântu Gheorghe angajează personal.

Ziua familiilor cu Zâna Deşeurilor – să fim responsabili pentru mediul în care trăim
31.08.2016

Ziua Familiilor, organizate pentru a treia oară în noua Piaţă Centrală a municipiului Sfântu Gheorghe, s-a dovedit din nou a fi un succes. Ca urmare a culorilor şi a trenurilor, de data aceasta tema principală a inclus deşeurile, pe lângă care, s-a oferit posibilitatea de mângâiere a câinilor, cât şi de căţărare pe peretele de escaladă.

Gang Rehab – proiectele artistice se pot trimite până pe 5 septembrie
29.08.2016

S-a modificat calendarul concursului de proiecte artistice Gang Rehab. Termenul limită pentru depunerea proiectelor este 5 septembrie 2016, miezul nopții, proiectele (și operele de referință deja executate) se trimit în format electronic la adresa de mail: kultura@sepsi.ro. Rezultatele vor fi comunicate la 7 septembrie, proiectele vor fi executate între 15 și 25 septembrie 2016. Artiștii selectați vor beneficia de un onorariu de 1000 RON fiecare.

Gang Rehab – apel de proiecte artistice
29.08.2016

Casa de Cultură „Kónya Ádám” organizează un concurs deschis adresat artiștilor vizuali, intitulat Gang Rehab. Tema centrală a apelului este realizarea de proiecte artistice în gangurile de sub blocuri. Partenerii proiectului sunt Ordinul Arhitecților din România și Asociația Tone Troopers. Apelul de proiecte este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Scopul concursului este renovarea creativă, cu colaborarea unor artiști vizuali, a trei treceri de sub blocuri din Sfântu Gheorghe. Trecerile (gangurile) sunt clasificate din punct de vedere al locației lor: una este în centrul orașului, în Piața Mihai Viteazul, în timp ce alte două se află în cartierul Gării. Alegerea artiștilor selectați pentru efectuarea renovării artistice ale gangurilor se întâmplă prin apel deschis. Data limită a depunerii proiectelor: 30 august, miezul nopţii, 5 septembrie, miezul nopții.

Concert de trombon în Piața Centrală
24.08.2016

Unul dintre cei mai vechi reprezentanți ai genului muzical care se axează pe trombon, rar auzit în zonele cu vorbitori de limba maghiară, cvartetul Four Bones din Ungaria, va concerta în Sfântu Gheorghe. Vineri, în Piața Centrală, de la ora 16:30, cvartetul va concerta alături de percuționistul Kovács Tamás.

 Ziua Familiilor, ediţia a III-a – colectarea selectivă a deșeurilor şi căţărare pe perete de escaladă
24.08.2016

Ziua Familiilor va avea loc joia aceasta, evenimentul fiind amânat din cauza vremii nefavorabile. Evenimentul va avea loc  în Piața Centrală a municipiului Sfântu Gheorghe. De data aceasta, activitățile atrag atenția copiilor asupra importanței colectării selective a deșeurilor, dar programul va include și mângâierea câinilor și  căţărarea pe perete de escaladă.

57 de locuri de muncă sunt disponibile în cadrul Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe
19.08.2016

57 de locuri de muncă vor fi anunțate în curând în cadrul Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe. Candidații vor putea alege între două tipuri de locuri de muncă: locurile vacante vor fi publicate pentru funcția de funcționari publici și angajați contractuali.
 

Colecţia de artă Németh–Kriza în Sfântu Gheorghe, la Centrul Artistic Transilvănean
15.08.2016

La data de 19.iulie.2016, ora 14:00, la Centrul Artistic Transilvănean din Sfântu Gheorghe, va avea loc vernisajul expoziţiei realizate din colecţia de artă a pastorului reformat Németh Géza şi soţia acestuia Kriza Judit, expoziţie intitulată  ”Transzcendencia” (Transcendenţă).