ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

Știri

Sfântu Gheorghe celebrează mediul vizual şi cu benzile desenate ale lui Victor Drujiniu
18.10.2016

Anul Imaginii la Sfântu Gheorghe cuprinde şi un episod dedicat unei forme de discurs care este mediu vizual prin excelenţă şi care încă este privită la noi şi aiurea drept o rudă hibridă şi cam stupidă a artelor: banda desenată. Numai că această artă secvenţială şi-a conturat demult o identitate în cultura modernă şi postmodernă, o identitate demnă de tot respectul, printre admiratorii săi se numără nume celebre ca Umberto Eco sau Thomas Mann, iar mari scriitori au fost onoraţi ca operele lor să fie traduse în benzi desenate. De pildă, Travesti-ul lui Mircea Cărtărescu a fost tradus în bandă desenată de Edmond Baudoin. Rezultatul a fost un fascinant roman grafic, pentru că Baudoin a reuşit o lectură creativă a textului semnat de Cărtărescu.

Micul Muzeu al Radiocomunicațiilor din cadrul Liceului Tehnologic ”Puskás Tivadar” din Sfântu Gheorghe și-a deschis porțile
17.10.2016

Micul Muzeu al Radiocomunicațiilor a fost amenajat în fostele săli de clasă a Liceului Tehnologic ”Puskás Tivadar”, având sloganul ”Cunoștințe de viață pentru viitor”. Expoziția vastă poate fi vizionată în zilele de lucru, între orele 10:00-13:00 și 16:00-18:00, după o programare prealabilă.
Mesajul acestui spațiu de expoziție, care ilustrează trecutul și prezentul telecomunicațiilor, este, precum menționează și directorul școlii Demeter Dávid, faptul că prezentul nostru se datorează cunoștințelor din trecut, iar viitorul reprezintă o însumare a acestor cunoștințe.
 

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe caută colegi pentru elaborarea proiectelor de finanţare
12.10.2016

Biroul de Proiecte, Programe din cadrul Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe anunţă concurs de recrutare pentru ocuparea a două posturi contractuale vacante pentru funcţia de inspector de specialitate. Condiţiile obligatorii pentru participare la concurs sunt studii superioare, o vechime de minimum 1 an în specialitatea studiilor, respectiv cunoştinţe de limba engleză – nivel mediu.

Două posturi vacante la Biroul de Evidenţă a Populaţiei
11.10.2016

Biroul de Evidenţă a Populaţiei din cadrul Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe anunţă concurs de recrutare pentru ocuparea a două posturi vacante. Condiţiile obligatorii pentru ocuparea postului de consilier, grad profesional asistent, sunt studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv  o vechime de minimum 1 an în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, iar pentru referent, grad profesional superior, studii liceale şi o vechime de minimum 9 ani.

Programul Operaţional Regional: Se pot depune din nou cereri de finanţare pentru reabilitarea termică a blocurilor
11.10.2016

De data aceasta în Sfântu Gheorghe aceste finanţări se vor aloca din fonduri europene şi nu dintr-un program guvernamental.

Data limită a proiectelor, care se depun la Agenţia pentru Dezvoltare Regională, este 16 noiembrie.2016, iar acestea vor conţine studiul de fezabilitate (DALI) a asociaţiilor de locatari care solicită finanţare pentru reabilitarea termică a blocurilor.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe caută colegi pentru comunicare administrativă și coordonarea proiectelor
10.10.2016

Compartimentul Mass Media al Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe coordonează activitățile de comunicare ale orașului, respectiv participă la organizarea evenimentelor care dezvoltă imaginea orașului. Drept urmare, Compartimentul caută colegi care au abilități bune de comunicare, le place să țină legătură cu alte persoane, le plac activitățile de organizare evenimente, sunt familiarizați cu instrumentele mediilor de informare în masă si au abilităţi de copywriting.

Ce a fost mai greu a trecut! Lucrările de modernizare a străzilor Kós Károly și Lăcrămioarei se execută în ritm accelerat.
06.10.2016

Cu toate că Primăria a încheiat un contract de doi ani pentru modernizarea străzii Lăcrămioarei, a cărei lucrări au început la data de 27 iunie 2016, mulțumită lucrărilor avansate, modernizarea străzii se va finaliza mult mai curând decât data contractată. Pe strada Kós Károly, rețele vechi de gaze au fost schimbate anul trecut. Acesta reprezenta și reprezintă și în prezent partea proeminentă, dar mai puțin spectaculoasă a lucrărilor efectuate.

Melodii franțuzești în Piața Centrală
06.10.2016

Opra Monica și formația brașoveană Castellani prezintă o selecție a celor mai cunoscute și frumoase melodii franțuzești, intitulată La Belle Musique Française duminică, 9 octombrie de la orele 17.00 în Piața Centrală a Municipiului Sfântu Gheorghe.