ro
 
Duminică, 05. May 2024.

Știri

Sfântu Gheorghe - un candidat redutabil la titlul de Capitala Verde a României
11.10.2010

Umbrela Verde împreuna cu Ministerul Mediului şi Pădurilor au derulat în perioada 8-10 octombrie seria acţiunilor eco din cadrul proiectului Capitala Verde a României. Astfel, locuitorii oraşului Sfântu Gheorghe au avut ocazia să îşi susţină oraşul prin implicarea în acţiunile verzi derulate în cele 3 zile, acţiuni menite să promoveze şi să responsabilizeze locuitorii din Sfântu Gheorghe în ceea ce priveşte protejarea mediului înconjurător, păstrarea curăţeniei, respectarea spaţiilor verzi şi înţelegerea importanţei colectării selective a deşeurilor, inclusiv cele electrice şi electronice, şi reciclarea acestora.

Au început lucrările la Podul peste râul Olt
08.10.2010

Primarul Antal Árpád András a avut consultări cu Electrica, cu Romtelecom şi cu reprezentanţii altor furnizori de servicii, care au cabluri trase pe tot podul, pentru ca acestea să fie demontate de acolo, astfel ca lucrările la trotuare să poată fi începute.

Reparaţii în tot oraşul
08.10.2010

„Bugetul oraşului este stabil şi anul acesta vom putea face toate reparaţiile pe care le-am planificat.”- le- a declarat primarul Antal Árpád, reprezentanţilor presei.

Sfântu Gheorghe candidează pentru titlul „Capitala Verde”
07.10.2010

Caravana „Umbrela Verde” vine la noi în oraş

Sfântu Gheorghe candidează pentru titlul „Capitala Verde”, iar la sfârşitul acestei săptămâni soseşte Caravana Tuborg, eveniment organizat  în colaborare cu Ministerul Mediului, care doreşte să-i facă pe oameni să conştientizeze importanţa mediului înconjurător.

Restricţii de circulaţie în centrul oraşului
06.10.2010

În perioada 7-10 octombrie 2010, circulaţia auto va oprită în Piaţa Sfântu Gheorghe. Oprirea circulaţiei din Piaţa Sfântu Gheorghe se face datorită  organizării concertelor din cadrul unei campanii de protecţia mediului. Cerem înţelegere din partea locuitorilor!

Abonament pentru concerte simfonice, la Sfântu Gheorghe
04.10.2010

Din cele declarate de doamna viceprimar Sztakics Éva, am aflat că Biroul de Evenimente Culturale, în colaborare cu Casa De Cultură Municipală „Kónya Ádám ”, anunţă o serie de şase concerte, pentru care, melomanii îşi pot procura abonamente.

Concursul de „frumuseţe” al caselor particulare din municipiul nostru, construite înainte de 1940, s-a încheiat
04.10.2010

O casă particulară nu este frumoasă şi valoroasă doar dacă este nou construită. Trebuie să ajungem să realizăm că o clădire veche poate să fie un privilegiu, şi nu o povară – atrag atenţia specialiştii care au făcut parte din juriul concursului din Sfântu Gheorghe, „Faţade îngrijite, restaurări de faţade exemplare”.

Inaugurarea statuii pictorului Gyárfás Jenő
29.09.2010

În Anul Artelor Plastice în Trei Scaune pe data de 3 octombrie 2010, la ora 17 are loc inaugurarea statuii pictorului Gyárfás Jenő în faţa Galeriei de Artă „Gyárfás Jenő” din Sfântu Gheorghe, evenimentul va fi urmat de un vernisaj şi o prezentare de carte în Galeria de Artă „Gyárfás Jenő”.