ro
 
Luni, 29. Aprilie 2024.

Deocamdată, achiziţionarea Hotelului Bodoc este amânată

17.11.2011

S-a complicat achiziţionarea Hotelului Bodoc din centrul oraşului, care de ani de zile se află într-o stare deplorabilă, deoarece S.C.T.A. Oltul, cu sediul în Braşov, nu a reuşit să rezolve problemele juridice ale imobilului, până la data de 10 septembrie. Rezolvarea acestor probleme juridice era o condiţie pentru ca acest imobil să fie achiziţionat de Consiliul Judeţean Covasna şi Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe.


 Conform spuselor primarului Municipiului Sfântu Gheorghe, domnul Antal Árpád András, acum se gândesc la o nouă soluţionare, acest lucru putând să însemne şi achiziţionarea întregii societăţi, la acelaşi preţ. Acesta a menţionat că, deşi s-a ridicat această problemă, şi în acest caz există o piedică, deoarece a ieşit la iveală faptul că un procent din acţiunile societăţii se împart unui număr de aproape 80 de persoane, iar autorităţile administraţiei publice locale nu îşi pot asuma să devină coacţionari, în asemenea condiţii.


Ar fi de acord cu achiziţionarea societăţii doar în cazul în care conducerea societăţii ar putea convinge acele persoane să-şi vândă acţiunile, acţionarilor majoritari. Totodată, primarul a mai menţionat şi faptul că preţul de achiziţie al societăţii ar fi acelaşi cu cel pe care l-au oferit Hotelului Bodoc, şi anume 1,078 milioane de euro, sumă care s-ar împărţi în două părţi egale între Consiliul Judeţean şi Consiliul Local.


Părerea domnului primar Antal Árpád András, în legătură cu acceptul acestei soluţii din partea proprietarului majoritar, este că ar fi şi în interesul acestuia de a scăpa de acest imobil. 


Proprietarul actual este constrâns „să facă mutarea”, deoarece Consiliul Local, prin decizia pe care a luat-o, a stabilit un impozit foarte mare pentru clădirea hotelului, acesta fiind de 40% din valoarea de inventar, sumă ce se ridică la câteva sute de mii de euro.


În momentul în care societatea va face nişte calcule, poate să-şi da seama că în doi – trei ani trebuie să achite valoarea clădirii, către municipalitate, sub formă de impozit.


Edilul oraşului a mai menţionat şi faptul că S.C.T.A. Oltul mai are şi alte imobile în judeţ, la Bálványos, la Vâlcele şi la Târgu Secuiesc. Despre soarta acestor imobile vor decide, însă, doar dacă vor reuşi să achiziţioneze societatea pe acţiuni, dar, cu siguranţă, ar găsi destinaţia potrivită şi pentru acestea.


În ceea ce priveşte problemele juridice, primarul a mai spus că, în cazul în care societatea ar trece în proprietatea autorităţilor administraţiei publice locale, ar mai rămâne un singur proces pe care, conform situaţiei actuale, partea cealaltă nu ar avea cum să-l câştige. Reabilitarea hotelului nu ar fi stopată de situaţia juridică, iar cheltuielile de reparaţii ar fi acoperite din surse guvernamentale.

 \"\"
Foto: Henning János

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.

Va fi construit un nou cartier în locul fostei ferme de pui din Sfântu Gheorghe
16.04.2024

Un campus pentru învăţământul dual şi 96 de locuinţe vor fi construite din fonduri europene câştigate de Primărie