ro
 
Miercuri, 03. Iulie 2024.

Deocamdată, achiziţionarea Hotelului Bodoc este amânată

17.11.2011

S-a complicat achiziţionarea Hotelului Bodoc din centrul oraşului, care de ani de zile se află într-o stare deplorabilă, deoarece S.C.T.A. Oltul, cu sediul în Braşov, nu a reuşit să rezolve problemele juridice ale imobilului, până la data de 10 septembrie. Rezolvarea acestor probleme juridice era o condiţie pentru ca acest imobil să fie achiziţionat de Consiliul Judeţean Covasna şi Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe.


 Conform spuselor primarului Municipiului Sfântu Gheorghe, domnul Antal Árpád András, acum se gândesc la o nouă soluţionare, acest lucru putând să însemne şi achiziţionarea întregii societăţi, la acelaşi preţ. Acesta a menţionat că, deşi s-a ridicat această problemă, şi în acest caz există o piedică, deoarece a ieşit la iveală faptul că un procent din acţiunile societăţii se împart unui număr de aproape 80 de persoane, iar autorităţile administraţiei publice locale nu îşi pot asuma să devină coacţionari, în asemenea condiţii.


Ar fi de acord cu achiziţionarea societăţii doar în cazul în care conducerea societăţii ar putea convinge acele persoane să-şi vândă acţiunile, acţionarilor majoritari. Totodată, primarul a mai menţionat şi faptul că preţul de achiziţie al societăţii ar fi acelaşi cu cel pe care l-au oferit Hotelului Bodoc, şi anume 1,078 milioane de euro, sumă care s-ar împărţi în două părţi egale între Consiliul Judeţean şi Consiliul Local.


Părerea domnului primar Antal Árpád András, în legătură cu acceptul acestei soluţii din partea proprietarului majoritar, este că ar fi şi în interesul acestuia de a scăpa de acest imobil. 


Proprietarul actual este constrâns „să facă mutarea”, deoarece Consiliul Local, prin decizia pe care a luat-o, a stabilit un impozit foarte mare pentru clădirea hotelului, acesta fiind de 40% din valoarea de inventar, sumă ce se ridică la câteva sute de mii de euro.


În momentul în care societatea va face nişte calcule, poate să-şi da seama că în doi – trei ani trebuie să achite valoarea clădirii, către municipalitate, sub formă de impozit.


Edilul oraşului a mai menţionat şi faptul că S.C.T.A. Oltul mai are şi alte imobile în judeţ, la Bálványos, la Vâlcele şi la Târgu Secuiesc. Despre soarta acestor imobile vor decide, însă, doar dacă vor reuşi să achiziţioneze societatea pe acţiuni, dar, cu siguranţă, ar găsi destinaţia potrivită şi pentru acestea.


În ceea ce priveşte problemele juridice, primarul a mai spus că, în cazul în care societatea ar trece în proprietatea autorităţilor administraţiei publice locale, ar mai rămâne un singur proces pe care, conform situaţiei actuale, partea cealaltă nu ar avea cum să-l câştige. Reabilitarea hotelului nu ar fi stopată de situaţia juridică, iar cheltuielile de reparaţii ar fi acoperite din surse guvernamentale.

 \"\"
Foto: Henning János

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.