ro
 
Marți, 28. Iunie 2022.

Știri

Scutiri, reduceri la impozite locale
07.01.2010

Persoanele fizice beneficiază de scutire de la plata impozitului datorat pentru locuinţa de domiciliu pe anul 2010, în proporţie de 100 %  dacă se obligă să realizează următoarele lucrări la locuinţa de domiciliu în cursul acestui an:

a) înlocuire tâmplărie exterioară la clădiri cu tâmplărie din geam termopan
b) zugrăveli şi vopsitorii exterioare;
c) reparaţii şi înlocuiri de finisaje exterioare-tencuieli, placaje şi alte asemenea;
d) reparaţii şi înlocuiri la trotuare, la ziduri de sprijin şi la scări de acces;

Informaţii utile privind impozitele şi taxele locale
07.01.2010

Impozitele şi taxele locale stabilite pe anul 2010 pot fi achitate începând cu data de 11 ianuarie 2010 (luni). Impozitele şi taxele locale pot fi achitate în numerar la ghişeul Direcţiei Finanţe Publice Municipale Sfântu Gheorghe situat la sediul Primăriei mun. Sfântu Gheorghe precum şi la punctul de lucru din str.  Grigore Bălan, Bl. 18, Sc. O.

Cu ocazia sărbătorilor, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe are un orar special
21.12.2009
În perioada 28-31 decembrie, Biroul de Relaţii cu Publicul din cadrul Primăriei din Sfântu Gheorghe,  va avea program în intervalul orar 9,00-12,00, Direcţia Comunitară de Evidenţa Persoanelor, în perioada 28-30 decembrie, va primi publicul între orele 9,00-14,00, iar Oficiul de Stare Civilă îi va putea primi pe cei interesaţi, în perioada 28-30 decembrie, între orele 10,00- 12,00.
A început Târgul de Crăciun!
17.12.2009
La Târgul de Crăciun o să participe 37 de comercianţi, fundaţii şi asociaţii. Se vor comercializa următoarele categorii de mărfuri: articole de artă decorativă şi arte plastice, costume populare şi tradiţionale, jucării din lemn şi articole manufacturiere, articole din piele şi  împletituri, papetărie şi cărţi, articole de ornament şi cadouri, aranjamente florale (ikebana), alimente grill, ceai şi vin fiert şi dulciuri de Crăciun.

În P-ţa Libertăţii (pe aleea din faţa Parcului Elisabeta)

17-24 decembrie 2009
Zilnic între orele 11:00-19:00
Crăciunul tuturor - un spectacol cu scopuri umanitare
11.12.2009
Crăciunul este o sărbătoare care ne leagă unul de celălalt. O sărbătoare care izvorăşte din familie şi se înalţă, ca o forţă unificatoare deasupra noastră. Bucuria celor care primesc şi celor care dăruiesc este o bucurie comună, bucuria dragostei. În spiritul acestor gânduri, vă aşteptăm cu drag, împreună cu familia Dumneavoastră la CRĂCIUNUL TUTUROR, spectacol cu scopuri umanitare, urmat de o gustare cu meniu tip bufet suedez.

Spectacolul va avea loc în sala mare a Teatrului „Tamási Áron”,
în data de 17 decembrie 2009, ora 19.00.

Viceprimarul Bálint József a fost revocat din funcţie
08.12.2009
În cadrul şedinţei  de miercuri seară a Consiliului Local membri acestuia au votat hotărârea consiliului cu privire la revocarea din funcţie a viceprimarului Bálint József.
Primarul Antal Árpád András şi-a motivat  iniţiativa, spunând că PCM poate să scape în sfârşit de acel rol contradictoriu de a se comporta ca şi partid de opoziţie, şi în situaţiile în care îi aparţine decizia.
Primarul oraşului Sfântu Gheorghe a subliniat în mod repetat că în urma cu un an şi jumătate credea cu tărie că membri PCM pot şi vor lucreze în beneficiul oraşului dar din păcate, a constatat că permanent aceştia puneau piedici în munca lui.
Ziua adopțiilor
04.12.2009
Sâmbătă, 5 decembrie 2009 în organizarea Consiliului Local Sf Gheorghe, Sepsi Radio și Asociația Nez Perce, la Adăpostul pentru Câini Comunitari se organizează \"Ziua Adopțiilor\" - o acțiune educativă și de recreere pentru toți cetățenii orașului. De asemenea, se lansează și \"Revista câinelui vagabond/Kóborka Lapja\" o revistă educativă pentru copiii de clasa I-IV, ce are în vedere dezvoltarea relației copil-animal. În cadrul programului de sâmbătă 5 decembrie vor avea loc demonstrații canine și se vor face prezentări cu câinii adăpostului.
Concediul fără plată pe care funcţionarii publici sunt obligaţi să-l ia, nu va afecta publicul larg şi buna desfăşurare a procesului administrativ
27.11.2009
În cadrul conferinţei de presă de joi, primarul Antal Árpád András a explicat că, în legătură cu concediile fără plată, se consultă în permanenţă cu liderii sindicali.
Salariul angajaţilor din cadrul primăriei trebuie să se reducă cu 15,5 la sută, ţinând cont de hotărârea guvernamentală.