ro
 

La Colegiul Székely Mikó s-au colectat aproape 5,5 tone de ambalaje reciclabile

11.02.2013

Primul concurs şcolar de colectare selectivă a deşeurilor s-a bucurat de un success neaşteptat în rândul elevilor de la Colegiul Székely Mikó: zece clase au colectat 4 camioane de deşeuri de ambalaje, în total fiind predate 5393 de kg de deşeuri, în cadrul concursului organizat de către Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe.

Colectivele claselor au putut să predea ambalajele colectate selective în data de 8 februarie, la ora 12. Aceste deşeuri de ambalaje au fost împărţite în următoarele categorii: flacoane de plastic, hârtie, sticlă şi cutii de aluminiu şi au putut fi depuse în containerele special amplasate, provizoriu, în curtea liceului, de către SC Tega SA. Miza concursului a fost câştigarea titlului “Clasa reciclării”, cât şi premiul afferent acestuia.

Prima clasată în cadrul concursului este clasa a X–a A, ea colectând peste o tonă de deşeuri şi care a primit un acvariu de 120 de litri din partea societăţii Korall. Clasei a VIII –a B i-a lipsit o cantitate de 80 de kg pentru a fi declarată câştigătoare, astfel că membrii clasei trebuie să se mulţumească cu locul II.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe şi Biroul de Imagine organizează, în continuare, acest concurs de colectare de deşeuri de ambalaje la alte două instituţii de învăţământ – Colegiul Naţional Mihai Viteazul şi Liceul Mikes Kelemen, în datele de 15 şi 22 februarie.

Elevii s-au înghesuit să predea ambalajele reciclabile

Premiile care vor fi oferite în cadrul concursului interşcolar, în spiritul conştientizării protecţiei mediului, sunt oferite de SC Korall SRL, Florăria Cyclamen, Florăria Julia, SC Ecorom SRL, SC Tega SA, cât şi de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe. Partener media al acestei campanii este Friss FM.

Această iniţiativă este parte a concursului pentru titlul  „Oraşul reciclării”, concurs la care s-au înscris 20 de oraşe, şi marele premiu constă într-o zonă de picnic complet amenajată conform Legii Picnicului în vigoare, aceasta având valoarea de 15.000 de euro. Concursul care promovează şi stimulează colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje este iniţiativa SC Ecorom SRL. Condiţia de bază pentru câştigarea titlului de „Oraşul reciclării” este ca locuitorii oraşului să colecteze o cantitate cât mai mare de deşeuri de ambalaje.

O sărbătoare mare cu o amprentă ecologică mică: cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe a luat sfârșit
30.04.2024

Se estimează că de multă vreme nu a mai ieșit atât de multă lume la un concert la Zilele Sfântu Gheorghe cum a fost duminică sau chiar sâmbătă seara: zeci de mii de oameni au ieșit din casele lor datorită vremii frumoase și a programului de înaltă calitate oferit. Cea de-a 31-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat cu un spectaculos foc de artificii.

Reducem amprenta ecologică a Zilelor Sfântu Gheorghe: se folosesc doar pahare reutilizabile
25.04.2024

În încercarea de a reduce cât mai mult cantitatea de deșeuri generate în timpul evenimentului, organizatorii vor pune la dispoziția cumpărătorilor și comercianților, începând cu ediția din acest an a Zilelor Orașului, doar pahare reutilizabile.

Atenţie! Arderea vegetaţiei uscate este interzisă prin lege!
24.04.2024

Primăria Mun. Sfântu Gheorghe îi informează pe locuitori, atât persoane fizice cât și agenți economici, despre faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.

Noul Skatepark din Sfântu Gheorghe se deschide pentru public pe 1 mai
22.04.2024

În prima zi accesul este gratuit de la ora 11:00, iar din 2 mai programul este zilnic între orele 9:00-22:00

Restricţii de circulaţie cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
19.04.2024

Traseele autobuzelor care trec prin zona închisă vor fi modificate temporar, iar stațiile de la Casa cu Arcade – Parcul Elisabeta vor fi mutate în dreptul Tribunalului.