ro
 

Știri

2014-02-25: Parc industrial: siguranță economică pe termen lung
25.02.2014

La începutul lunii martie, la Câmpul Frumos care, din punct de vedere administrativ aparține de Sfântu Gheorghe, încep lucrările de contrucție la cel mai mare parc industrial din Ținutul Secuiesc – a declarat doamna viceprimar Sztakics Éva.

A fost împărțită suma de 90 de mii de lei
24.02.2014

Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe a evaluat proiectele culturale depuse până la data de 16 ianuarie, și a alocat sume semnificative celor care au aplicat cu astfel de proiecte - persoane fizice autorizate și persoane juridice. Despre amănunte ne-am interesat la doamna viceprimar Sztakics Éva.

Consiliere privind concursul de proiecte pentru tineret
21.02.2014

Comisia de tineret a Consiliului Local din Municipiul Sfântu Gheorghe a înfiinţat în toamna anului 2013 fondul de tineret. Fondul acesta are ca scop doar finanţarea programelor de şi pentru tineret.

Spectacolele marcante ale săptămânii culturale
20.02.2014

Pentru spectacolele deosebite ale săptămânii culturale din cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe, biletele se pot procura începând cu data de 24 februarie, de la Biroul de Organizare Evenimente Culturale.

Se modernizează şi reamenajează clădirea Universităţii Sapientia
18.02.2014

Universitatea Sapientia, extensia din Sfântu Gheorghe, poate să-şi deschidă porţile deja din toamna acestui an. Procedura pentru achiziţii publice s-a încheiat, aceasta având scopul de modernizare şi reabilitare exterioară a imobilului din strada Ciucului.

Continuă acordarea facilităţilor la plata impozitului
18.02.2014

Persoanele fizice şi juridice din Sfântu Gheorghe, care vor achita impozitele până la data de 28 februarie, vor avea o reducere de 10% la plata acestora, iar în decursul lunii martie, scutirea acordată de municipiu va fi de 5%.

2014-02-18: În Sfântu Gheorghe, buget centrat pe dezvoltare
18.02.2014

În cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local, bugetul oraşului a fost adoptat în unanimitate de voturi. Mulţumită proiectelor europene câştigate, anul acesta vom avea cel mai mare buget de până acum. Ne putem aştepta la foarte multe investiţii de infrastructură, dar vor continua şi programele de dezvoltare şi consolidare a comunităţii.

HAVASI, pianistul de renume modial, la cea de-a 23-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe
14.02.2014

Până acum, în niciun an, oferta nu a cuprins atâtea nume sonore ca acum – s-a menționat în cadrul conferinței de presă a organizatorilor Zilelor Sfântu Gheorghe. Într-adevăr, este prima oară când zilele orașului vor fi încheiate de un pianist renumit la nivel mondial, dar și faptul că vom fi gazda unei trupe de muzică alternativă, care acum 4 ani și-a luat rămas bun de la fani. În scurt timp, lista va continua, în cadrul conferinței de presă fiind prezentate doar câteva nume și producții.