ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

Concert de trombon în Piața Centrală

24.08.2016

Unul dintre cei mai vechi reprezentanți ai genului muzical care se axează pe trombon, rar auzit în zonele cu vorbitori de limba maghiară, cvartetul Four Bones din Ungaria, va concerta în Sfântu Gheorghe. Vineri, în Piața Centrală, de la ora 16:30, cvartetul va concerta alături de percuționistul Kovács Tamás. Evenimentul este parte a seriei de evenimente intitulată Sfântu Gheorghe mizează pe cultură.
Cvartetul de tromboane Four Bones a concertat în numeroase ţări ale lumii: membrii cvartetului susțin concerte în toată Europa, concertele desfăşurându-se în săli pline. Formația reprezintă Ungaria la evenimentele importante din străinătate şi continuă să fie invitaţi permanent şi în Asia. De-a lungul a mai mult de zece ani, formația care caută în mod constant posibilități de îmbinare a diferitelor genuri muzicale, a concertat cu entuziasm în întreaga lume. Scopul lor este de a promova magia oferită de îmbinarea celor patru instrumente muzicale. Prin concertele lor unice, cvartetul dorește să ajungă în inimile a câți mai mulți spectatori. Muzicienii, absolvenți ai Academiei de Muzică, sunt cu adevărat pasionați de instrumentul lor muzical, elegant și unic: ”Trombonul este adorabil, este un instrument cu sunet moale, dar totoadată gălăgios și puternic, motiv pentru care oferă o serie de posibilități, pe care noi încercăm să le utilizăm, să le descoperim, chiar și prin varierea genurilor muzicale” - au declarat membrii cvartetului, care, de la înființarea lor, au căutat să nu pună accent doar pe muzica clasică, ci să aducă ceva nou din fiecare gen muzical. Potrivit acestora, ei nu doresc să atingă o modă sau un trend, ci dorința lor este de a găsi calea de aur, pe care să o redea permanent publicului.
Discul lor intitulat Crossroads, apărut în 2011, se bucură de un succes fenomenal. Acesta reflectă varietatea şi complexitatea repertoriului muzical: piesele compuse în mod special cvartetului, de către cinci compozitori contemporani maghiari, călăuzesc auditorul într-o lume muzicală în care adesea se întrepătrund tangoul, jazzul, folkul şi muzica clasică. În ultimul deceniu, de-a lungul turneelor avute în Ungaria și în străinătate, cvartetul Four Bones a colaborat cu numeroşi artişti şi cântăreţi de excepţie, printre care, cu Palya Bea, Szirtes Edina Mókus şi Gereben Zita.
Vineri, la data de 26 august, de la ora 16:30, cvartetul își așteaptă publicul cu un adevărat eveniment muzical, promovând melodiile  lor de pe noul album denumit  Multiple Shapes of the Four Bones Sound.
Membrii formației: Magyar Péter, Gáspár Olivér, Angyal János, Gyertvai Péter și de această dată formația fiind completată de percuționistul Kovács Tamás.

Organizatori: Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Casa de Cultură Kónya Ádám.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.