ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

Ziua familiilor cu Zâna Deşeurilor – să fim responsabili pentru mediul în care trăim

31.08.2016

Ziua Familiilor, organizate pentru a treia oară în noua Piaţă Centrală a municipiului Sfântu Gheorghe, s-a dovedit din nou a fi un succes. Ca urmare a culorilor şi a trenurilor, de data aceasta tema principală a inclus deşeurile, pe lângă care, s-a oferit posibilitatea de mângâiere a câinilor, cât şi de căţărare pe peretele de escaladă.
 Activitatea de căţărare pe peretele de escaladă de la obeliscul sovietic, destinată celor în vârsta de peste 3 ani, s-a efectuat prin colaborare cu Asociaţia Alpinsport, activitatea fiind coordonată de alpinistul Szőcs Imre. Succesul acestui program gratuit s-a demonstrat în mod clar prin rândul de copii, care stăteau la coadă pentru a ajunge să se caţere pe obelisc.
Personalul adăpostului de câini  de la Câmpul Frumos, administrat de compania Tega Rt. , sub conducerea lui Mátyás Mózes, au adus din nou în faţa locuitorilor câinii care de-abia aşteptau să fie mângâiaţi. Această activitate a fost deasemenea una de succes, spre bucuria copiilor, aceasta nu a fost prima oară în care s-a organizat. Experţii adăpostului doresc să promoveze şi pe această cale oportunităţile de adopţie, dar totodată, acest program este o bună oportunitate pentru părinţi să îşi împrietenească copiii cu aceste suflete cu patru picioare. Activitatea principală a celei de a treia „Ziua Familială” a avut loc sub conducerea consilierului local Székely Kincső, angajata companiei Tega Rt, cu motto-ul: Deşeurile sunt valoroase. Multe persoane au completat chestionare privind  gestionarea corectă a deşeurilor de gestionare a deşeurilor, labirinturile tematice, au descifrat integrame de cunoaştere a mediului înconjurător, iar alţii au desenat cu plăcere. Cea mai populară activitate a fost jocul de societate Zâna Deşeurilor, cu ajutorul căruia copiii au avut posibilitatea să înveţe să diferenţieze diferitele tipuri de materiale, cât şi, cum să efectueze corect colectarea deşeurilor. Totodată, jocul de societate Zâna Deşeurilor este un joc interesant, fiindcă, varietatea regurilor de joc face posibilă ca fiecare grupă de vârstă să-şi găsească sarcina potrivită.
Organizatorii celui de-al treilea eveniment „Ziua Familiilor” sunt Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, împreună cu Casa de Cultură „Kónya Ádám”,Sfântu Gheorghe, Capitala Culturală a Ţinutului Secuiesc,  Asociaţia Alpinsport şi compania TEGA Rt.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.