ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

Știri

Cultura se armonizează și în luna iulie – oferta culturală a lunii iulie pornește cu patru evenimente în Piața Centrală
29.06.2016

De sâmbătă până luni, seria de evenimente intitulată Sfântu Gheorghe mizează pe cultură îi întâmpină pe cei interesați cu noi programe desfășurate în Piața Centrală a municipiului. Sâmbătă, 2 iulie va fi lansată o serie de programe destinate familiilor ce vor ține toată ziua. Astfel, sâmbătă, formația Boja din Pécs, Ungaria va concerta pe terasa Tein; duminică, Luiza Zan și formația ei vor oferi o reinterpretare a clasicilor jazz-ului, iar luni, în spațioasa Piață Centrală vom putea urmări patru flautiste din Viena.

Imagine de ansamblu despre formarea profesională teatrală
06.06.2016

Universitatea de Arte din Tg-Mureș debutează cu spectacolul dramatic contemporan „Moartea”

Marți, în data de 7 iunie, de la orele 19.00, îi putem vedea pe scena sălii mare a Teatrului Tamási Áron pe absolvenții masteratului de actorie din cadrul Universității de Arte din Târgu Mureș. Piesa catalană intitulată Moartea ne oferă o imagine despre intreaga paletă a formării artistice: pe lângă absolvenți, îi putem cunoaște și pe studenții din anul II ai facultății de actorie, precum și pe coregrafi, muzicieni, dar și munca studenților la scenografie.

Program – Ziua Copilului
30.05.2016

În jur de 20 organizații se pregătesc cu activități pentru copii în cadrul târgului: de la povestiri la confecționarea de zâne ajutătoare, până la adunarea de cuvinte magice, construirea Turnului Infinit, cucerirea de castele din carton, imperiul Lego și multe alte jocuri și activități distractive. Petrecerea de seară va începe de la orele 18.00 cu Hána Laci și tobele, iar de la orele 19.00 va avea loc o casă de dansuri cu ansamblul de dans „Folker”.


 

De ziua copilului vom putea călători în Imperiul Basmelor
30.05.2016

În timpul zilei, între orele 11.00 și 20.00, în noua Piață Centrală a Municipiului Sfântu Gheorghe, orice micuț și tânăr poate să-și pune mâna pe comori: în traista de imperiu vom putea strânge puncte, vom avea șansa să alegem dintre produsele din târgul copiilor amenajat pe aleea din fața teatrului, și nu în ultimul rând, ne vom distra de minune! În piață, însă, ne paște un mare pericol, vezi că trebuie să învingi dragonul care se trezește din oră în oră!
Pentru asta merită să participi și în operațiunile de salvare a imperiului basmelor. De la organizatori am aflat și că la sfârșitul zilei, la 7 fix, cei curajoși și descurcăreți vor fi decorați de către rege.
 

Târg organizat de Ziua Copilului
10.05.2016

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Casa de Cultură Kónya Ádám împreună cu partenerii săi organizează festivitatea de Ziua Copilului pe data de 1 iunie 2016, miercuri. Pe lângă numeroase programe destinate copiilor, se organizează şi un târg pentru cei mici în noua Piaţă Centrală. Organizatorii caută comercianţi, asociaţii, fundaţii pentru comercializarea produselor destinate copiilor. Termen de înscriere: 25 mai 2016, ora 16:00.

Teatru la Zilele Sfântu Gheorghe
12.04.2016

În cadrul Săptămânii Culturale ale Zilelor Sfântu Gheorghe sunt mai multe spectacole de teatru valoroase, printre care şi cele în limba română, sau subtitrate în limba română. Duminică, 17 aprilie, cu începere de la ora 19:30, în sala mare a Teatrului Tamási Áron, Teatrul Naţional din Cluj-Napoca prezintă spectacolul Clasa noastră, de Tadeusz Słobodzianek, în regia lui Bocsárdi László. Piesa a fost propusă pentru trofeul UNITER.

ACCESAŢI PAGINA WEB A ZILELOR SFÂNTU GHEORGHE: www.zilelesfantugheorghe.sfantugheorgheinfo.ro/

FIUL LUI SAUL–PROIECȚIE SPECIALĂ PE 4 APRILIE LA SFÂNTU GHEORGHE
03.04.2016

În data de 4 aprilie, de la ora 19.00 va fi organizată o proiecție specială pentru SAUL FIA/FIUL LUI SAUL/SON OF SAUL, recent câștigător al Premiului Oscar 2016 la categoria Cel mai bun film străin. Evenimentul va avea loc luni,  la Teatrul Tamási Áron din Sfântu Gheorghe.

Informaţii de interes public - Directia Finanţe Publice Municipale
30.03.2016

Prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 8/2016, intrată în vigoare la data de 25.03.2016, s-au modificat prevederile art. 495 din Noul Cod fiscal, referitor la data scadentă al obligației de declarare a clădirilor cu destinație nerezidențială și mixtă, respectiv a mijloacelor de transport radiate din circulație.