ro
 
Duminică, 07. Iulie 2024.

Prin sport îi ajutăm pe copiii nevoiași

13.12.2017

Echipa de baschet feminin Sepsi-SIC și filiala din Sfântu Gheorghe a Serviciului de Ajutor Maltez așteaptă suportul și donația fanilor în cadrul meciului de joi cu echipa Olympiakos Pireu din playoff-ul EuroCup Women.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád-András, a susținut miercuri o conferință de presă extraordinară împreună cu invitații săi, Puskás Bálint, fostul judecător al Curții Constituționale și preşedinte de onoare al Serviciului de Ajutor Maltez, și cu Rusz István, managerul sportiv al echipei Sepsi-SIC.

Tema principală a conferinței a fost acțiunea de strângere de cadouri pe care Serviciul de Ajutor Maltez, echipa Sepsi-SIC și Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe o organizează cu eforturi comune în cadrul meciului de baschet care va avea loc joi.

Echipa de baschet feminin Sepsi-SIC va evolua pe 14 decembrie cu campioana Greciei, Olympiakos Pireu, în prima rundă a playoff-ului EuroCup. Având în vedere numărul mare de fani ai Sepsi-SIC, precum și a faptului că echipa greacă e considerată o putere în lumea baschetului feminin, organizatorii mizează pe un număr record de spectatori la meciul de joi seara.

În lumina acestei speranțe s-a născut ideea de cooperare între organizația caritabilă și clubul sportiv, aceștia rugându-i pe suporterii echipei locale să aducă fiecare dintre ei câte o jucărie, un animal de pluș pe care să îl arunce pe teren după finalul meciului, reprezentând o donație pentru copiii nevoiași. Rusz István a mai adăugat că fiind vorba despre un sport cu minge, suporterii pot să doneze și câte o minge pe lângă jucăriile de pluș.

Jucătoarele Sepsi-SIC vor rămâne pe teren după finalul meciului împreună cu voluntarii Serviciului de Ajutor Maltez şi vor aduna și împacheta donațiile pe care le vor transporta la destinații: la unitățile Fundației Sfântul Francisc din Covasna și Tușnad, la copiii orfani din casele de tip familial, respectiv la copiii nevoiași care trăiesc în familii mari.

Având în vedere faptul că întâlnirea de joi seara va fi una internațională, respectiv faptul că Guvernul a decretat zile de doliu național între 14 și 16 decembrie în memoria Regelui Mihai, meciul se va organiza cu respectarea anumitor reguli care vor fi aduse la cunoștința publicului înaintea partidei.

Puskás Bálint a povestit că Serviciul de Ajutor Maltez are o relație fructuoasă de ani de zile atât cu Primăria municipiului, cât și cu echipa Sepsi-SIC, și acțiunea de strângere de donații cu prilejul meciului de joi seara este o nouă dovadă a colaborării lor de succes. 

Primarul Antal Árpád a vorbit despre Arena Sepsi pe care autorităţile şi-au imaginat-o nu numai ca un complex sportiv, ci ca un spațiu comunitar, un loc unde se poate bucura și se poate spera. Întrecerea de joi seara este o astfel de ocazie, care poate fi transformată într-o experiență comună a dăruirii.

 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.