ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

Știri

Restricții de circulație cu ocazia Zilei Morților
28.10.2016

Pe data de 1 noiembrie 2016, cu ocazia Zilei Morţilor Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe dispune următoarele modificări ale circulaţiei rutiere în zona cimitirului comun: se va circula pe un singur sens către cimitir pe strada Cetăţii, iar pentru coborâre se va folosi strada Voican. O parcare temporară va funcţiona pe teritoriul poligonului de tir de lângă cimitir.

Ajutor de minimis – pentru stimularea investițiilor și crearea de locuri de muncă în Sfântu Gheorghe
27.10.2016

Acele întreprinderi locale, care prin investiția unei noi clădiri, asigură noi locuri de muncă, rezultând astfel mărirea nivelului de angajați, au posibilitatea să solicite un ajutor de maxim 200.000 de Euro.
Scopul principal al ajutorului este dezvoltarea regională a municipiului Sfântu Gheorghe, prin investiții care rezultă crearea de noi locuri de muncă, sporind astfel ocupara forței de muncă la un nivel local.


 

Lansare de carte: Tamás Dénes – minden egész.../întregul tot
27.10.2016

Joi, 3 noiembrie, de la orele 18.00 va avea loc lansarea volumului de nuvele recent apărut al lui Tamás Dénes, intitulat minden egész… (întregul tot) în Ceainăria Tein. Partenerul de dialog al autorului va fi Láng Zsolt, scriitor târgumureșan.

10 posturi noi la Casa de Cultură Kónya Ádám
27.10.2016

Casa de Cultură Kónya Ádám anunță concurs de recrutare pentru ocuparea a 10 posturi, din care 7 vor facilita funcționarea Cinematografului Arta, iar 3 pe cea a Casei de Cultură. Pentru Cinematograful Arta se caută 2 responsabili proiecție filme, 2 îngrijitoare/îngrijitori, supraveghetoare/supraveghetori de sală și 3 casiere/casieri. Pentru a ocupa un post vacant, se necesită studii medii. Pot aplica chiar și persoanele care nu au vechime sau care nu au experiență în domeniu.
 

Exerciţiu de alarmare publică în Sfântu Gheorghe
26.10.2016

În conformitate cu prevederile „Planului anul de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă”, în data de 27 octombrie 2016, în Municipiul Sfântu Gheorghe se va desfăşura un exerciţiu de alarmare publică.

Începe stagiunea de concerte 2016/2017!
20.10.2016

Primul concert simfonic al sezonului va avea loc sâmbătă, pe data de 22 octombrie, de la ora 20:00, în Biserica Krisztus Király din Sfântu Gheorghe. Programul include: W.A. Mozart Requiem. Concertul va fi susținut de muzicieni originari din Sfântu Gheorghe sau artiști care trăiesc în această localitate, dirijor: Werner Gábor (Ungaria)

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe așteaptă colegi cu pregătire artistică
19.10.2016

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe organizează concurs pentru ocuparea a 2 posturi contractuale vacante de Inspector de specialitate la Centrul de Arte Plastice. Ambele posturi sunt de gradul II, iar cerintele obligatorii sunt studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniul artelor artelor vizuale sau istoria artei si o vechime în specialitatea studiilor de 1, respectiv 3 ani.

Ajutor financiar minimis
18.10.2016

Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe cu Camera de Comerț și Industrie a județului Covasna a dezvoltat un sistem de ajutor, denumit de minimis, care  promovează fondarea și dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii, a Microîntreprinderilor. Acest sistem de ajutor vizează rambursarea a unei părți din impozitul pe clădiri aferent anului 2016.
Până la data de 21 octombrie 2016, antreprenorii din Sfântu Gheorghe  pot solicita ajutorul de minimis.