ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

Știri

Sylvia Plachy deschide Anul Imaginii la Sf. Gheorghe cu o Expoziţie în premieră mondială
16.02.2016

Deschiderea oficială a Anului Imaginii se va produce pe 20 februarie 2016, la Centrul Artistic Transilvănean, cu vernisajul Expoziţiei unei celebre artiste, despre ale cărei lucrări, marele maestru al artei fotografice mondiale, André  Kertész, spunea : „niciodată nu am văzut clipa experimentată şi captată pe film cu o mai mare intimitate şi omenie”.

Felicitarea cuplurilor cu ocazia nunţii de aur şi de diamant
16.02.2016

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe în cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe, ediţia a 25-a, sărbătoreşte de şapte ani cuplurile care îşi aniversează anul acesta nunta de aur, respectiv nunta de diamant.

FaceAbout – La Sfântu Gheorghe, portretele filmului „Fiul lui Saul” câştigătorul marelui premiu de la Cannes.
11.02.2016

În cadrul seriei „Sfântu Gheorghe – Capitală Culturală a Ţinutului Secuiesc”, în Anul Imaginii, vor avea loc două evenimente remarcante, la doar o zi distanţă unul de altul. Expoziţia intitulată „FaceAbout”, care îşi are startul în data de 19 februarie 2016, vineri, de la ora 19 la Muzeul Naţional Secuiesc, şi care prezintă portrete realizate din filmul „Fiul lui Saul”.

Fotografia este un sentiment – Se apropie vernisajul expoziţiei Sylviei Plachy la Sfântu Gheorghe
04.02.2016

Anul Imaginii oferă posibilitatea de a ne extinde cultura noastră vizuală, prin cunoaşterea unor creaţii de excepţie. Unul din evenimentele deosebite ale Anului imaginii va fi expoziţia fotografei de notorietate mondială, Sylvia Plachy, vernisajul căreia va avea loc în data de 20 februarie 2016, la Centrul Artistic Transilvănean.

Filarmonica din Târgu Mureş, cu piese de Bartók, Shostakovich  şi Mozart
02.02.2016

Următorul concert simfonic al stagiunii va fi susţinut de Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat din Târgu Mureş, vineri, 5 februarie, cu începere de la ora 19,00, în Sala Mare a Teatrului Tamási Áron Színház. În repertoriul concertului, figurează opere compuse de Bartók, Shostakovich şi Mozart.

Nu este obligatoriu extrasul de carte funciară pentru încasarea texelor pentru impozite
29.01.2016

În anul 2016 se impozitează şi suprafeţele de teren ocupate de clădiri. Pentru stabilirea impozitului/ taxei pe teren nu necesită extras de carte funciară

Se caută director exploatare şi şef birou marketing și vânzări
28.01.2016

Societate comercială pe acțiuni nou înființată, cu sediul în Sfântu Gheorghe și cu activitate în domeniul administrării serviciilor recreaționale și sportive recrutează coleg în poziția de director exploatare şi şef birou marketing și vânzări.

În scurt timp, Sfântu Gheorghe va avea un teatru – cinema nou
27.01.2016

Reabilitarea imobilului fostului cinematograf Arta se apropie de final. În clădire vor funcţiona două instituţii culturale.