ro
 
Duminică, 07. Iulie 2024.

MANUS - Conferință și masă rotundă despre situația romilor de la Őrkő

12.10.2017

Festivalul romilor, Manus, inițiat anul trecut continuă și în acest an, organizat acum în jurul unei teme centrale profesională și cu un cerc mai larg de organizatori și sponzori. Întâlnirea din acest an va avea loc pe data de 13-14 octombrie la mai multe locații din Sfântu Gheorghe.

Organizatorii și sponzorii au inițiat această întâlnire cu scopul de a crea un cadru profesional pentru o dezbatere despre situația comunității rome de la Őrkő. Prin urmare, invitații conferinței Manus sunt reprezentanții administraților locale, organizaților non guvernamentale și asociaților de romi din țară și din Ungaria care au implementat cu succes proiecte de integrare în comunitatea lor.

Întâlnirea de două zile începe vineri, pe 13 octombrie cu un eveniment mai lejer și totuși cu un mesaj serios. De la ora 16.00 pe câmpul de lângă cariera de piatră din Őrkő va avea loc spectacolul hipic, regizat de contesa Kálnoky Anna.
În ziua următoare, sâmbătă, pe data de 14 octombrie, de la ora 10.00 dimineața începe conferința și masa rotundă despre situația comunității rome de la Őrkő în sala de ședință a Consiliului Județean Covasna. Întâlnirea ține până la ora 17.00 după amiază și organizatorii așteaptă cu drag pe toți cei interesați în soarta oamenilor de la Őrkő.
Întâlnirea de două zile se termină tot cu un program mai lejer, deoarece sâmbătă, pe data de 14 octombrie de la ora 19.00 seara, formația Ankirosz din Ungaria va susține un concert de muzică țigănească autentică în restaurantul Sugás.

Evenimentul MANUS - Conferință și masă rotundă despre situația romilor de la Őrkő este organizat de către Asociația Amenkha, Asociația SpeedHelp, Asociația Lármafa și de Grupul de Acțiune Locală, și este susținut de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, de Consiliul Județean Covasna și de contesa Kálnoky Anna.

 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.