ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

Știri

Lista candidaților la Bursa Sfântu Gheorghe
05.12.2016

În temeiul Hotărârii nr. 184/2009, cu modificările şi completările ulterioare prin Hotărârea nr. 307/2016 Bursele Sfântu Gheorghe se acordă de către Consiliul Local elevilor din clasa a XII-a care au obţinut rezultate foarte bune la învăţătură generală. La Primăria municipiului Sfântu Gheorghe au fost depuse 16 dosare.

„În timpul ascultării active a muzicii funcţionează imaginaţia, se mobilizează ideile şi  spiritul prinde aripi.”
29.11.2016

Oferta sezonului de concerte simfonice din Sfântu Gheorghe s-a extins cu o serie de concerte clasice destionată copiilor. La primul concert din seria de concerte clasice, desfășurat la 25 noiembrie de la orele 10 şi 12, şi care s-a bucurat de un mare succes, au fost prezenţi peste 800 elevi. Unul dintre partenerii cei mai constanţi ai programului de concerte este Filip Ignác, o personalitate determinantă din mediul muzicii clasice din Transilvania, pe care l-am întrebat în calitatea sa de gazdă a conceptului Concertelor lecţii.

Glasul copiilor de grădiniță a umplut Primăria municipiului Sfântu Gheorghe
25.11.2016

Prichindeii grădiniței  ”Hófehérke” (Albă ca Zăpada) au înflorit ziua de vineri a municipiului, când și-au ocupat locurile în sala de conferințe a instituției.

Schimbări pozitive privind parcarea din oraș
25.11.2016

Potrivit informațiilor oferite de poliția locală, în perioada februarie-octombrie 2016 s-au verificat 140 504 de vehicule parcate în oraș, din care 7 774 au fost amendate prin proces-verbal de contravenție.

Unde tradiția se întâlnește cu designul modern – Târgul de Crăciun 2016
24.11.2016

Creearea unui spaţiu de întâlnire între designeri şi potenţialii clienţi – poate fi sloganul noii iniţiative a Târgului de Crăciun 2016 din Sfântu Gheorghe.
În invitaţia de participare la Târgul de Crăciun, organizat de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe şi Casa de Cultură Kónya Ádám, produsele de design sunt prezentate deja ca o categorie separată.

Lumina în focus - prezentări și workshop pe tema imaginii şi a videomappingului
23.11.2016

Casa de Cultură ”Kónya Ádám”, împreună cu Municipiul Sfântu Gheorghe organizează o serie de prezentări cu titlul Lumina în focus. Scopul evenimentului organizat în parteneriat cu Spațiul Expozițional de Artă Contemporană MAGMA este acela de a analiza relația între arta și tehnologia. Seria de evenimente conţine două prezentări ai unor artiști de renume internațională și o serie de ateliere legate de temele lor.

Începând de săptămâna viitoare în noul cinematograf ”Arta” vor rula filme pentru școlari
22.11.2016

În cadrul unei conferinţe de presă, combinate cu mici proiecţii de prezentare, primarul  Antal Árpád András, viceprimarul Sztakics Éva, reprezentantul parlamentar Márton Árpád şi consilierul local Miklós Zoltán, a prezentat lunga procedură juridică a acestui cinematograf cât şi ultimele retuşări necesare pentru ca acesta să poată fi deschis publicului larg.

 Municipalitatea așteaptă investitori pentru reabilitarea clădirii Hotelului Bodoc
22.11.2016

Persoanele care sunt interesate, în mod individual sau în parteneriat cu municipalitatea, să  reabiliteze şi să administreze vechea clădire a Hotelului Bodoc, îşi pot depune intenţiile de colaborare până la data de 30 noiembrie.