ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a trimis locuitorilor 35.000 de scrisori informative

04.05.2018

În luna martie, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a trimis  contribuabililor un număr de 35.000 de acte administrativ fiscale privind impozitele şi taxele locale datorate bugetului local precum şi scrisori bilingve, conţinând informaţii fiscale importante aplicabile în anul 2018, precum termenele de plată respectiv reducerile şi scutirile fiscale aplicabile.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a menţinut reducerile fiscale valabile în 2017 şi pentru anul fiscal 2018.

Acei contribuabili care şi -au plătit până la primul termen de scadenţă impozitele pe clădiri, teren sau mijloacele de transport pentru întregul an au putut beneficia până la 31 martie de o reducerea de 9,9% la plata impozitelor, în cazul în care, la data plăţii, nu au avut nici o restanţă faţă de bugetul local.



 

 

 

 

 

 

 

 

În Sfântu Gheorghe, cota de impozitare referitoare la impozitul pe clădirile rezidenţiale aflate în proprietatea persoanelor fizice este stabilită la limita minimă permisă de lege, în timp ce cotele de impozitare referitoare la terenuri și mijloace de transport nu ating limita maximă permisă de lege.

Din calculul evidenţiat în scrisorile trimise, locuitorii au putut vedea valoarea impozitului stabilit pentru anul fiscal 2018, precum şi sumele economisite de fiecare contribuabil, datorită menţinerii cotelor de impozitare la un nivel redus.

Comunicarea prin poştă a Deciziilor de impunere  şi o scrisoare de informare pe anul fiscal în curs, este precedată nu numai de tipărirea acestora ci şi de o procedură de achiziţii publice. Acesta este motivul pentru care Deciziile de impunere, nu pot fi comunicate la începutul anului.

Dorinţa noastră a fost ca, locuitororii să primească Deciziile de impunere înainte de expirarea primului termen de plată pentru anul 2018, pentru ca, să poată beneficia de plata cu bonificaţie.

Începând cu anul 2017, Direcţia Finanţe Publice Municipale Sfântu Gheorghe vine în ajutorul locuitorilor prin asigurarea unui program cu publicul de luni până joi între orele 8-18, iar vineri între orele 8-14.

Până la mijlocul lunii aprilie, aproximativ 72 la sută a persoanelor fizice și-au achitat impozitele şi taxele pe clădiri şi teren stabilite pentru anul fiscal 2018. Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe îi mulţumeşte locuitorilor şi pe această cale, că şi-au plătit impozitele şi taxele.


 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.