ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

Înregistrarea la programul „Vino Acasă” este din nou posibilă

07.05.2018

Dosarele pot fi predate până la 31 mai 2018


Termenul limită a predării dosarelor pentru solicitarea terenurilor de pe strada Borvíz, din cadrul programului „Vino Acasă” este 31 mai 2018. Solicitanţii îşi pot depune dosarele conţinând actele necesare la Biroul de Relaţii cu Publicul, Informaţii şi Registratură al Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe.

Programul se adresează intelectualilor între anii 18 şi 35 cu domiciliu în Sfântu Gheorghe, care s-au mutat din oraş, dar doresc să se mute înapoi. Precum şi acei care locuiesc la Sfântu Gheorghe şi care doresc să-şi construiască case, dar nu deţin terenuri proprii. Conform regulamentului programului, Primăria va asigura tinerilor 36 bucăţi de loturi a câte 300 mp, precum şi planuri pentru case, de-a lungul părţii stângi a drumului de ieşire din oraş către Şugaş-Băi. Loturile vor putea fi cumpărate după zece ani. 

Pot depune solicitări persoanele care, până la predarea dosarelor, nu au împlinit 35 de ani. Solicitanţii trebuie să depună cererile de locuinţe individual, în nume propriu. Până la predarea şi în timpul evaluării dosarelor, persoanele solicitante, precum nici soţii/soţiile acestora nu pot deţine niciun fel de locuinţă sau teren în Sfântu Gheorghe sau în alte localităţi. O excepţie de sub această prevedere este dacă solicitantul a obţinut imobil prin moştenire, sau a căror locuinţe au fost naţionalizate, dar nu au primit niciun fel de despăgubiri în natură.

În timpul încheierii contractelor, solicitanţii trebuie să deţină doar 10 la sută din cheltuielile aferente construirii caselor, despre care trebuie să prezinte şi extras de cont bancar.

Tinerii solicitanţi au la dispoziţie trei ani pentru construirea caselor, iar lucrările de construcţii trebuie începute în termen de un an calculat de la semnarea contractelor. Cei care își doresc curţi mai mari, decât cele 300 mp stabiliţi original, au posibilitatea de a închiria terenuri adiţionale. Proprietarii clădirilor construite pe imobile nu trebuie să plătească impozite pe ele timp de zece ani.

Comisia programului „Vino Acasă” va evalua şi clasa solicitările în baza unui sistem de punctaj. Partenerii care trăiesc în concubinaj trebuie să aibă mai puţin de 35 de ani. Mai mulţi copii şi studii superioare înseamnă avantaje, deoarece cele mai mari punctaje se acordă în baza acestor criterii. Perechile necăsătorite pot depune solicitări şi separat.

Punctarea se va desfăşura conform următoarelor: dacă solicitantul nu este căsătorit, i se acordă 10 puncte, iar dacă este căsătorit, 20 de puncte. Dacă au un copil în gospodărie, primesc 2 puncte, dacă au doi copii, primesc 4 puncte, iar în caz de 3 sau mai mulţi copii, se acordă 8 puncte. Solicitanţilor fără calificări profesionale, cu studii liceale li se acordă 5 puncte, celor calificaţi profesional, 10 puncte, celor care deţin diplome de studii superioare, 20 de puncte, celor cu diplome de masterat, 25 de puncte, iar celor cu titlul de doctor li se acordă 30 de puncte. Cei care doresc să se mute înapoi în Sfântu Gheorghe din alte oraşe, primesc 10 puncte în plus. În cazul punctajelor identice, vor beneficia de avantaj cei care şi-au depus solicitările mai devreme.

În cazul în care un solicitant nu îndeplinește angajamentele prevăzute în documentaţia de licitațţe (construcţiile trebuie finalizate în termen de doi ani), depune o solicitare cu date false, dă în chirie sau vinde clădirea, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe are dreptul de a lua înapoi terenul.
 

Anexe:

Legislaţie:
- H.C.L. 157/2009
- H.C.L. 192/2010
- H.C.L. 61/2010
- H.C.L. 74/2012
- H.C.L. 231/2012
- H.C.L. 209/2013

 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.