ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

Au fost prezentate proiectele de idei referitoare la lacul din cartierul Gării

02.05.2018

Joi după amiază, 26 aprilie, de la ora 15.00 la Cinema Arta a avut loc forumul public în cadrul căruia ofertanții au prezentat ideile lor referitoare la lacul din cartierul Gării.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a lansat concursul de idei referitor la reabilitarea lacului din cartierul Gării la data de 13 martie, având scopul de a aduna cât mai multe idei cu privire la dezvoltarea pe termen lung al lacului din cartierul Gării. Până la termenul limită au fost depuse 13 proiecte conținând o descriere de max. 500 de cuvinte și un plan grafic în formatul unui afiș mărimea A1. Comisia de evaluare, desemnată de către Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe, a verificat conformitatea proiectelor cu cerințele de formă și a decis că fiecare proiect este eligibil pentru evaluare profesională.


Prin urmare, la data de 26 aprilie s-a organizat consultația publică în cadrul căreia 11 candidați individuali sau echipe de candidați au prezentat Comisiei de evaluare și locuitorilor orașului proiectele lor de idei.

Întâlnirea a ținut două ore, timp în care am avut posibilitatea să cunoaștem proiecte care ar păstra funcția originală a lacului, cât și proiecte care ar desființa lacul și l-ar înlocui cu spații verzi. Cu excepția unuia singur, toate proiectele au fost dezvoltate de către tineri cu interese legate de orașul nostru, astfel proiectele au reflectat într-o anumită măsură interesele acestei generații: pe lângă aleile și pistele de bicicliști în fiecare proiect au apărut câte un skatepark sau facilități sportive, dar spațiile amenajate pentru evenimente culturale, precum și barurile și terasele erau și ele elemente comune în proiectele prezentate. Un alt aspect recurent, important era coeziunea socială, dezvoltările realizate prin colaborare, conectarea cartierelor, precum și amenajarea unui spațiu comunitar de calitate, dar care nu are un caracter exclusiv. La sfârșitul prezentărilor, spectatorii au putut să-și voteze favoritul cu vot secret.


Participanții au fost întâmpinați de Czimbalmos Csaba, administratorul public al orașului, președintele Comisiei de evaluare, după care a prezentat membrii Comisiei: Birtalan Csilla, arhitectul șef al orașului, Veress Ildikó, directorul economic al primăriei, Ambrus-Hlavathy Zsófia, tiner arhitect, respectiv Csatlós László, consilier local. La forumul public a participat și primarul orașului, Antal Árpád-András.

Conform regulamentului, Comisia de evaluare va selecta unicul câștigător al concursului pe baza unui set de criterii de evaluare prestabilite. Proiectul câștigător va fi anunțat la data de 3 mai, în urma căreia candidații nemulțumiți au posibilitatea de a depune contestație care va fi soluționată de către Comisia de contestație. În urma acestei evaluări, ceremonia de acordare a premiului va fi ținută la data de 24 mai.

Czimbalmos Csaba, președintele Comisiei de evaluare și gazda evenimentului a spus în discursul său de încheiere că se bucură foarte mult de faptul că atâția tineri sunt interesați de dezvoltarea lacului și al orașului, că doresc să participe în dezvoltarea imaginii orașului și că ar fi excelent dacă toate ideile prezentate ar putea fi încadrate într-un proiect mare.

La sfârșit, le-a mulțumit tuturor pentru ideile bune și pentru munca efectuată.
 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.