ro
 
Duminică, 07. Iulie 2024.

Știri

Începe stagiunea de concerte simfonice 2017/2018
11.10.2017

Stagiunea de concerte 2017/2018 începe la Sfântu Gheorghe, pe data de 20 octombrie, cu concertul Filarmonicii Brașov. Asemenea anilor precedenți, și în acest sezon vor apărea pe scenă Orchestra de Cameră Ciuc, Orchestra de Cameră Gergius, Filarmonica de Stat Târgu-Mureş și Liceul de Artă  Plugor Sándor. O noutate a acestui an va fi concertul din noiembrie susținut de Vibrate Festival Superstrings Orchestra, respectiv spectacolul oferit de Filarmonica din Ținutul Secuiesc.

Direcţia Finanţelor Publice și-a extins activitatea  pe segmentul de consultanţă fiscală
05.10.2017

Reducerea timpului de administrare, eliminarea formării cozilor și a așteptărilor de lungă durată sunt scopul acelui tip de serviciu, care a intrat în vigoare începând cu data de 1 septembrie și pentru care Direcţia Finanţelor Publice de la Sfântu Gheorghe întreţine un ghișeu separat pentru consilierea acordată clienţilor.

La Sfântu Gheorghe scopul este marcarea pistelor continue pentru biciclete
03.10.2017

Consiliul Local al Municipiului  Sfântu Gheorghe și-a propus ca, chiar și până când este întocmit ghidul privind proiectarea pistelor pentru biciclete, care este în prezent în dezbatere publică în România, să asigure pentru bicicliști circulabilitatea și continuitatea pistelor de biciclete din oraș, prin marcarea, vopsirea pistelor și trotuarelor, în mod corespunzător regulilor curente de trafic rutier.

Dezbatere publică privind aprobarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Sfântu Gheorghe
28.09.2017

În conformitate cu Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe organizează în data de 3 octombrie 2017, ora 17.00 în sala de şedinţe a Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe, o dezbatere publică privind proiectul de hotărâre cu caracter normativ privind aprobarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Sfântu Gheorghe.

Târg de Toamnă 2017 – Anunţ în atenţia meşterilor populari, micilor producători şi unităţilor de alimentaţie publică
25.09.2017

În perioada 14–15 octombrie 2017, în P-ţa Libertăţii Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe împreună cu Casa de Cultură „Kónya Ádám” organizează Târgul de Toamnă. La Târg sunt aşteaptați micii producători, meşterii populari, producătorii tradiţionali din împrejurimi, care realizează produse specifice zonei noastre, în mod tradiţional.

Programul Educațional ”Academia de Argint” începe și la Sfântu Gheorghe
20.09.2017

După succesul înregistrat în Miercurea Ciuc și Târgu Secuiesc, în anul academic 2017/2018, Universitatea Sapientia din Miercurea Ciuc lansează și în municipiul Sfântu Gheorghe Programul educațional ”Academia de argint”. Acest program se adresează persoanelor de peste 50 de ani și este susținut de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și de Casa de Cultură Kónya Ádám.

Program cu publicul prelungit la Primăria municipiului Sfântu Gheorghe
19.09.2017

Administraţia locală Sfântu Gheorghe a prelungit programul pentru public începând cu luna septembrie pentru ca cetăţenii să îşi poată rezolva problemele administrative şi în afara programului lor de lucru. Scopul administraţiei locale este creşterea eficienţei activităţii, iar una dintre măsurile cele mai importante în acest sens este modificarea programului cu publicul. 

Săptămâna Europeană a Mobilităţii cu echipa Cycle To Work Sepsi
18.09.2017

Astăzi dimineața inițiatorii mișcării Cycle To Work au deschis oficial în Szimpla evenimentul lor organizat în cadrul programului Săptămâna Europeană a Mobilității.