Știri
Inscripţia cu denumirea în limba maghiară a oraşului Sfântu Gheorghe de pe tăbliţa de la intrarea în localitate a fost vopsită cu albastru de persoane necunoscute. În noapte de 14 martie, persoane necunoscute au vopsit inscripția cu denumirea în limba maghiară a orașului de pe tăblița de la intrarea în localitate din direcția Ilieni. Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe are încredere că autoritățile vor identifica în curând autorii acestui act de vandalism. Colegii Primăriei vor curăța în cel mai scurt timp posibil tăblița, și rog locuitorii să anunță autoritățile competente dacă au orice informație legată de acest caz.
Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe anunţă organizarea unui concurs de idei pe tema reabilitării complete a lacului din cartierul Gării, cu scopul înfiinţării şi dezvoltării unui spaţiu comunitar. Concursul are o singură etapă şi este deschis tuturor. Pot participa persoane fizice, echipe formate din mai multe persoane fizice sau juridice, care doresc să contribuie cu idei arhitecturale şi comunitare utile în vederea elaborării unui proiect complet de reabilitare. Termenul limită pentru depunerea dosarelor de concurs este de 13 aprilie, candidații trebuie să prezinte ideile lor pe un afiș de mărime A1, respectiv sub forma unui formular, cu o descriere de maxim 500 de cuvinte.
Instituția Prefectului - Județul Covasna a somat conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe să arboreze şi drapelul României lângă steagul Ungariei. În legătură cu această somație, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe informează pe toți cei interesați că la comemorarea festivă din 15 martie, invitatul special și vorbitorul de onoare va fi dr. Lázár János, ministru, Şef al Cabinetului Prim-ministrului Ungariei. Astfel, drapelul Ungariei va fi arborat lângă steagul României numai cu ocazia vizitei dânsului pe ziua de 15 martie.
Primăria Municipiului Sfântu Gheorhge, pregătindu-se de comemorarea festivă în cinstea aniversării a 170 de ani de la Revoluţia şi Lupta de Independenţă din 1848–1849, a decorat centrul orașului cu panglici de culori naționale ungurești, piața Libertății cu drapel național unguresc, și câteva străzi cu cocarde. Cu această ocazie, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe dorește să informeze locuitorii orașului, pentru evitarea neînțelegerilor, că simbolurile ungurești poziționate vertical pe stâlpii din fier forjat nu sunt steaguri, nici drapeluri, ci panglici de culori naționale ungurești.
Comemorare festivă în cinstea aniversării a 170 de ani
de la Revoluţia şi Lupta de Independenţă din 1848–1849
Sfântu Gheorghe
--- 2018 ---
SÂMBĂTĂ, 10 martie
18.00 Turul Memorial al cercului de alergare Gáll Lajos - primirea participanţiilor la Monumentul comemorativ al honvezilor din 1848–49 şi la Casa de Cultură „Kónya Ádám”
În cadrul programului ”Inițiere în Sport”, în perioada 12 martie și 27 aprilie, Clubul de Hochei ”Pinguinii Regali” organizează Zilele deschise. Scopul programului de 17 zile este ca părinții copiilor din grupele mari de grădiniță, clasele pregătitoare și întâi care participă la programul ”Inițiere în Sport” să aibă posibilitatea de a vedea activitățile de patinaj a copiilor. În timpul zilelor deschise, în fiecare zi între orele 16.30 și 17.30 vor avea loc activitățile de patinaj, la care sunt așteptați părinții interesați. Ei sunt așteptați cu un film de prezentare, cu pâine cu untură și ceai. După ora de instruire de patinaj, patinoarul va fi deschis familiilor participante pentru patinaj public.
Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a deschis linii de finanțare pentru proiecte culturale, sportive și de tineret. Valoarea totală a fondurilor este de 300.000 lei în cazul programelor culturale, 400.000 lei pentru programele sportive și 100.000 lei pentru programele de tineret. Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanțare pentru proiecte culturale este de 16 martie, pentru celelalte două apeluri termenul fiind de 27 martie.
Pe data de 15 februarie a avut loc întâlnirea reprezentațiilor Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe cu reprezentanți ai unor societăți comerciale, respectiv ai unor instituții care oferă diferite servicii sociale pentru comunitățile marginalizate. Tema principală a dezbaterii a fost cartografierea posibilităților și a barierelor de angajare a persoanelor de etnie rromă. Întâlnirea a avut loc la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Covasna, unde, alături de doi preoți, un inspector din partea DGSAPC și un redactor al unui post local de radio, buni cunoscători al grupului țintă, la discuții au mai participat reprezentanți ai diferitelor firme din județul Covasna, și o persoană fizică autorizată.