ro
 
Duminică, 07. Iulie 2024.

Știri

Sumele încasate din taxa de parcare vor fi investite pentru dezvoltarea comunității
15.12.2017

Deși Primăria municipiului Sfântu Gheorghe nu mărește valoarea impozitelor pentru anul viitor și în cazul persoanelor fizice menține impozitele pe proprietate la cea mai mică limită stabilită de lege, va fi nevoită să impună o măsură mai neplăcută, anume să ridice taxele de parcare. Începând cu anul viitor, valoarea abonamentelor va crește cu puțin peste 50%, iar tarifele pe oră vor crește cu 50%. În același timp, însă din sumele astfel încasate  vor crea 3 noi fonduri de sprijin, prin care vor acorda sprijin rezolvării diferitelor probleme comunitare.
 

Indicatorul rutuier al orașului aflat pe porțiunea de drum care duce spre Miercurea-Ciuc a fost mutat
14.12.2017

Ieri, pe data de 13 decembrie, indicatorul rutier, care indică limitele municipiului Sfântu Gheorghe, aflat pe porțiunea de drum care duce spre Mirercurea-Ciuc, a fost mutat pe porțiunea de drum aflată în imediata apropiere a Arenei Sepsi. Primăria a depus deja cererea privind includerea acestei secțiuni în gestionarea orașului, deoarece aceasta este condiția ca municipalitatea să poată construi trotuare, să amenajeze iluminatul stradal și să marcheze porțiunea respectivă de drum.

Prin sport îi ajutăm pe copiii nevoiași
13.12.2017

Echipa de baschet feminin Sepsi-SIC și filiala din Sfântu Gheorghe a Serviciului de Ajutor Maltez așteaptă suportul și donația fanilor în cadrul meciului de joi cu echipa Olympiakos Pireu din playoff-ul EuroCup Women. Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád-András, a susținut miercuri o conferință de presă extraordinară împreună cu invitații săi, Puskás Bálint, fostul judecător al Curții Constituționale și preşedinte de onoare al Serviciului de Ajutor Maltez, și cu Rusz István, managerul sportiv al echipei Sepsi-SIC.

 

Luminile de Crăciun întârzie în acest an la Sfântu Gheorghe
12.12.2017

Așa cum ne-am obișnuit, la Sfântu Gheorghe luminile de Crăciun se aprind în fiecare an cu ocazia aprinderii lumânării de Advent. În acest an planul era același, dar compania contractată prin sistemul electronic de achiziții publice – conform reglementărilor legale referitoare la cheltuirea banilor publici – nu și-a respectat termenele limită contractuale. Astfel, a întârziat începutul lucrărilor de montare a luminilor.

Interviuri cu antrenorii programului „Inițiere în sport” – capitolul II: Kovasch Norbert
10.12.2017

Programul „Inițiere în sport” dedicat copiilor a început  pe data de 2 octombrie la Arena Sepsi și de atunci se bucură de o mare popularitate. În serialul nostru dorim să prezentăm antrenorii care se ocupă cu acești copii. În prima parte a acestui serial de interviuri vi l-am prezentat pe Dombi Szabolcs, antrenor de baschet, iar în a doua parte ne vom întâlni tot cu un antrenor de baschet, Kovasch Norbert.

Bursa Sfântu Gheorghe – Rezultate
08.12.2017

Rezultatele Bursei Sfântu Gheorghe sunt publice, contestațiile se pot depune între 11-13 decembrie. Anul acesta s-au înscris douăzeci de elevi la bursă. Punctajele pot vi vizualizate mai jos.

Întâlnirea la Regensburg a partenerilor participanți în proiectului YOUMIG
29.11.2017

După cum v-am prezentat într-un comunicat anterior, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe participă împreună cu Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale (Cluj-Napoca) în proiectului „YOUMIG – Îmbunătățirea capacităților instituționale și facilitarea cooperării pentru gestionarea impactului migrației transnaționale a tinerilor”.
În cadrul proiectului, între 22-23 noiembrie a avut loc la Regensburg, Germania a treia întâlnire a partenerilor unde primăria a fost reprezentată de către membrii echipei de implementare a proiectului, precum și de expertul tematic local contractat.

Colectarea mai organizată și mai ecologică a deșeurilor la Sfântu Gheorghe - este interesul tuturor
29.11.2017

Noul sistem de colectare a deșeurilor, introdus de Tega Rt., a stârnit o serie de neînțelegeri și publicarea unor informații false în ultimele săptămâni.