ro
 
Duminică, 07. Iulie 2024.

Știri

Strategia de Dezvoltare Locală a fost selectată pentru finanțare
17.01.2018

Primarul a început anul cu o știre foarte bună, prin anunțarea reprezentanții presei că Strategia de Dezvoltare Locală, predată de către Asociație la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene   Strategia de Dezvoltare Locală a fost selectată pentru finanțare. Pe data de 11 ianuarie primarul Antal Árpád András a ținut prima conferință de presă a anului 2018, împreună cu viceprimarul Tóth-Birtan Csaba, președintele Asociației ”Grupul de Acțiune Locală – SEPSI” și cu Veres-Nagy Timea, managerul de proiect al Asociației.
 

Anunț licitații pentru concesionarea suprafețelor din incinta Parcului Industrial
16.01.2018

Parcul Industrial SEPSIIPAR din mun. Sfântu Gheorghe, cartierul Câmpu Frumos, are o suprafaţă de 10,7 ha, destinate societăților  care desfăşoară diverse activităţi încadrate în profilul de activitate al parcului, conform Regulamentului de funcționare. Spațiul supus concesionării este proprietatea privată a municipiului Sfântu Gheorghe, aflată în administrarea societății SEPSIIPAR Srl, fiind destinat realizării Parculului Industrial respectiv, de a oferi societăților facilităţile specifice parcurilor industrial.
 

Anul 2017 în cifre la Sfântu Gheorghe
12.01.2018

Am făcut o sumarizare a anului 2017 în cifre, și – deși sunt multe planuri și vise de realizat – putem fi mândri de anul trecut, dacă ne gândim la Arena Sepsi finalizată în 2017, sau la cinematograful deschis la începutul anului trecut, sau la finalizarea lucrărilor de reabilitare a străzii Lăcrămioarei. Pe lângă realizările anului trecut, municipiul este ținut în mișcare de: instituțiile culturale care ne asigură spectacole și evenimente, bazele sportive care ne oferă programe sportive și antrenamente, gospodăria comunală care asigură lucrările de mentenanță, ca să menționăm doar câteva dintre serviciile furnizate de către Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe.

Patinoarul din centrul orașului funcționează de mai mult de două săptămâni
12.01.2018

Patinoarul din Piața Centrală (P-ța Libertății) s-a deschis de mai mult de două săptămâni, dar deja se consideră o alternativă importantă de petrecere a timpului liber în rândul locuitorilor. Numerele nu ne contrazic, întrucât în această perioadă deja 6.448 de persoane au folosit patinoarul, dintre care 5.121 de copii și 1.357 adulți. Având în vedere faptul că rata de utilizare a patinoarului este 100%, putem spune că în medie 426 de copii și 110 adulți își petrec zilnic o parte din timpul liber la patinoar.

În această săptămână nu vor funcționa automatele de parcare
03.01.2018

Atragem atenția locuitorilor orașului că în această săptămână nu vor funcționa automatele de vânzare a biletelor de parcare, deoarece în această perioadă se face trecerea la noile prețuri la bilete și abonamente. Automatele de vânzare a biletelor de parcare vor intra în funcțiune pe data de 8 ianuarie cu următoarele prețuri: 3 lei/oră și 15 lei/24 de ore în cazul biletelor cumpărate de la automate, iar în cazul biletelor achizționate prin SMS prețurile variază astfel: 0,65 euro+TVA/oră și 3 euro+TVA/24 de ore.
 

Interviuri cu antrenorii programului Inițiere în sport – capitolul III.: Farkas Zsuzsanna, profesoară de educaţie fizică și sport
02.01.2018

Programul Inițiere în Sport, dedicat copiilor a început  pe data de 2 octombrie la Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe și de atunci se bucură de o mare popularitate. În serialul nostru dorim să prezentăm antrenorii care se ocupă cu acești copii. În prima parte am purtat o discuţie cu antrenorul de baschet, Dombi Szabolcs, în partea a doua am stat de vorbă tot cu un antrenor de baschet, iar în cea de-a treia parte am avut o întâlnire cu o profesoară de educaţie fizică și sport, cu Farkas Zsuzsa.
 

A meritat așteptarea iluminatului de Crăciun
19.12.2017

După o perioadă de așteptare, iluminatul de sărbători a fost aprins și în orașul Sfântu Gheorghe. Iluminatul public ornamental din acest an duce mai departe experianţa vizuală cu care suntem obișnuiţi deja de câţiva ani, iar prin acest lucru alte noi străzi înfăţișează spiritul de sărbători. Drept urmare, culorile calde, albe sunt cele care caracterizează iluminatul festiv al orașului în acest an, elementele decorative sunt subtile și elegante, care prin culorile și formele lor transmit starea de așteptare al unui Crăciunului binecuvântat. Această dispoziţie se reflectată cel mai clar prin coroana de advent.

Amenajarea unui teren de alergare pentru câini la Sfântu Gheorghe
18.12.2017

Între limitele zonelor cuprinse între strada Crângului și bulevardul Nicolae Iorga se află în desfășurare amenajarea primului teren de alergare pentru câini la Sfântu Gheorghe, realizat în cadrul campaniei Pedalează pentru un scop bun - inițiată de  Fundația Comunitară Covasna. Obiectivul creează un cadru civilizat pentru a satisface nevoia de mișcare a animalelor de companie, ținute și crescute în mediul urban, ajutând, în același timp și stăpânii, să-și crească câinii conform cerințelor de reglementare.