ro
 
Vineri, 05. Iulie 2024.

Știri

Atenţie! Un urs a fost semnalat la Şugaş Băi
17.10.2019

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe îndeamnă locuitorii să se deplaseze cu atenţie în zona Şugaş Băi

Modificări importante pe strada Andrei Șaguna, aflată în curs de renovare
15.10.2019

Pe această stradă vor fi create noi spații verzi şi vor fi plantaţi mai mulţi salcâmi, dar vor fi create şi noi locuri de parcare

 

Începe vânzarea biletelor și abonamentelor pentru Stagiune de Concerte simfonice 2019/2020
09.10.2019

Duminică, 20 octombrie, se va deschide un nou sezon de concerte simfonice la Sfântu Gheorghe, primul interpret invitat fiind Corul Național Maghiar din Cluj-Napoca. Concertele vor avea loc și anul acesta în Sala Mare a Teatrului „Tamási Áron”, spectacolul de deschidere al evenimentului fiind găzduit de Biserica Romano Catolică „Krisztus Király”. 

Soluţii locale, la probleme locale: Investiții teritoriale integrate – o politică de dezvoltare regională de succes
08.10.2019

În cadrul Săptămânii Europene a Regiunilor și Orașelor, Municipiul Sfântu Gheorghe a organizat pe 8 octombrie, la Bruxelles, o conferință pe subiectul alocării fondurilor europene. 

 

Exerciţiu militar cu zboruri la joasă înălţime la Sfântu Gheorghe
05.10.2019

În perioada 7-13 octombrie 2019, se va desfăşura în locaţii din judeţele Harghita, Covasna şi municipiul Bucureşti, exerciţiul interinstituţional „CONCORDIA - 19”.

Elevii din Sfântu Gheorghe în lumina reflectoarelor
03.10.2019

Anul 2019 este Anul Elevilor în municipiul Sfântu Gheorghe, care nu este doar una dintre tematicile anuale obișnuite, ci totodată are drept scop asumarea responsabilității pe termen lung care vizează tinerii între 14 şi 18 ani, în vederea construirii unei relații de încredere cu aceştia la nivel local. Festivalul de Arte Contemporane pulzArt din acest an, care a avut loc în perioada 19-22 septembrie, a fost piatra de hotar a acestei asumări de responsabilitate, deoarece oferta a inclus mai multe programe realizate în cadrul Anului Elevilor și care au fost destinate în mod expres elevilor, în plus, tinerii și-au putut realiza și unul dintre proiectele lor proprii.

Continuă lucrările de reparaţii la străzile din oraş
02.10.2019

Vremea frumoasă a permis ca lucrările de reparaţii la străzile din Sfântu Gheorghe să se desfăşoare în această perioadă, iar acestea vor continua atâta timp cât vremea va mai permite.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe partener în proiectul internațional CLEVER Cities
28.09.2019

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, partener din România împreună cu Agenția pentru Protecția Mediului Covasna al proiectului CLEVER Cities – “Proiectarea participativă a soluțiilor ecologice ajustate la nivel local pentru regenerarea cu valoare adăugată, integrată din punct de vedere social în Orașe” finanțat prin Programul Orizont 2020, a organizat în data de 18 septembrie 2019 conferința de lansare a Parteneriatului Urban (Urban Innovation Partnership- UIP) din cadrul proiectului.