ro
 

Noi măsuri în Sfântu Gheorghe pentru a reduce răspândirea coronavirusului

19.10.2020

Numărul cazurilor de coronavirus confirmate la Sfântu Gheorghe a depăşit pragul de 3 la mia de locuitori cumulat pentru ultimele 14 zile, prin urmare, conform reglementările stabilite la nivel central şi aplicate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, noi măsuri vor intra în vigoare în oraș începând de marţi, 20 octombrie, timp de cel puţin două săptămâni.

În acest sens a fost emisă şi o avertizare Ro-Alert luni la prânz, bilingvă, prin care locuitorii au fost anunţaţi despre acest lucru.

Conform deciziei, pe teritoriul Municipiului Sfântu Gheorghe devine obligatorie purtarea măștii în toate spaţiile publice deschise, iar instituțiile de învățământ funcționează conform scenariului nr. 3, adică exclusiv online. De asemenea, teatrele, cinematograful, sălile de spectacole şi de jocuri de noroc, sălile de sport şi fitness, muzeele etc. vor fi închise, vor fi interzise concertele și spectacolele, iar restaurantele, barurile și cafenelele vor fi închise în interior.

Măsurile vor intra în vigoare de marţi, 20 octombrie, timp de cel puţin două săptămâni, urmând ca la începutul lunii noiembrie să se facă o evaluare a acestei perioade şi în funcţie de rata de incidenţă să se ridice sau nu aceste măsuri.

„Am cerut autorităților să nu amendeze locuitorii încă din primele zile, ci în primul rând să informeze publicul. Este evident că acest virus va rămâne printre noi o vreme și trebuie să găsim o modalitate de a trăi cu el. Cu toate acestea, în primă fază, obiectivul nostru este ca rata de infectare să scadă sub 3 la mie după aceste două săptămâni. Cel mai important lucru este să avem grijă de noi înșine și unul de celălalt!” – a spus primarul Antal Árpád într-o conferinţă de presă.

Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă cu toate măsurile adoptate poate fi descărcată de AICI.

Aproape 100 de cereri depuse pentru înfrumuseţarea zonelor verzi din Sfântu Gheorghe
10.05.2021

A fost depus un număr record de cereri pentru Programul de înfrumuseţare a zonelor verzi din Sfântu Gheorghe.

În 10 mai începe recensământul general agricol şi la Sfântu Gheorghe
07.05.2021

Primăria face un apel la locuitori să colaboreze cu recenzorii pentru realizarea acestui recensământ de interes public

Primăria Sfântu Gheorghe cumpără fosta Fabrică de Ţigarete
06.05.2021

Clădirea va fi reabilitată şi introdusă în circuitul cultural şi de tineret al oraşului

Târg în weekend în Piaţa Centrală din Sfântu Gheorghe
06.05.2021

Târgul de flori va avea loc sâmbătă, 8 mai și duminică, 9 mai, în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe.

Pe 7 mai începe un nou sezon de distracţie în aer liber la Şugaş Băi
05.05.2021

Parcul de aventură, terenul de minigolf, peretele de escaladă şi terenul de tenis îi aşteaptă pe toţi doritorii zilnic între orele 11-19.