ro
 
Joi, 26. Noiembrie 2020.

Noi măsuri în Sfântu Gheorghe pentru a reduce răspândirea coronavirusului

19.10.2020

Numărul cazurilor de coronavirus confirmate la Sfântu Gheorghe a depăşit pragul de 3 la mia de locuitori cumulat pentru ultimele 14 zile, prin urmare, conform reglementările stabilite la nivel central şi aplicate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, noi măsuri vor intra în vigoare în oraș începând de marţi, 20 octombrie, timp de cel puţin două săptămâni.

În acest sens a fost emisă şi o avertizare Ro-Alert luni la prânz, bilingvă, prin care locuitorii au fost anunţaţi despre acest lucru.

Conform deciziei, pe teritoriul Municipiului Sfântu Gheorghe devine obligatorie purtarea măștii în toate spaţiile publice deschise, iar instituțiile de învățământ funcționează conform scenariului nr. 3, adică exclusiv online. De asemenea, teatrele, cinematograful, sălile de spectacole şi de jocuri de noroc, sălile de sport şi fitness, muzeele etc. vor fi închise, vor fi interzise concertele și spectacolele, iar restaurantele, barurile și cafenelele vor fi închise în interior.

Măsurile vor intra în vigoare de marţi, 20 octombrie, timp de cel puţin două săptămâni, urmând ca la începutul lunii noiembrie să se facă o evaluare a acestei perioade şi în funcţie de rata de incidenţă să se ridice sau nu aceste măsuri.

„Am cerut autorităților să nu amendeze locuitorii încă din primele zile, ci în primul rând să informeze publicul. Este evident că acest virus va rămâne printre noi o vreme și trebuie să găsim o modalitate de a trăi cu el. Cu toate acestea, în primă fază, obiectivul nostru este ca rata de infectare să scadă sub 3 la mie după aceste două săptămâni. Cel mai important lucru este să avem grijă de noi înșine și unul de celălalt!” – a spus primarul Antal Árpád într-o conferinţă de presă.

Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă cu toate măsurile adoptate poate fi descărcată de AICI.

Prima lună în funcţia de viceprimar al Municipiului Sfântu Gheorghe
25.11.2020

Vargha Fruzsina a prezentat într-o conferință de presă proiectele şi temele pe care le-a dezvoltat în această perioadă

Anul acesta, sărbătoarea Adventului va avea loc într-o formă diferită la Sfântu Gheorghe
25.11.2020

Două coroane uriaşe vor fi amplasate de Primărie în oraş

Posesorii de carduri pentru familii numeroase pot depune cererile pentru sprijinul în achiziţionarea de echipamente informatice
24.11.2020

Pe lângă profesori şi educatori, Primăria Sfântu Gheorghe sprijină şi posesorii de carduri pentru familiile numeroase în achiziționarea de computere desktop, laptopuri sau tablete necesare copiilor pentru învățarea online.

Educatorii din Sfântu Gheorghe pot depune cererile pentru programul de sprijinire a achiziționării de dispozitive electronice
23.11.2020

Primăria Sfântu Gheorghe a extins programul de sprijinire a achiziționării de echipamente informatice pentru educația la distanță către pedagogii de grădiniță. Educatorii care doresc să participe la program pot aplica până pe 27 noiembrie, ora 15.

Modificări în ceea ce priveşte abonamentele şi plata parcării pentru anul viitor
19.11.2020

Având în vedere că pe perioada stării de urgenţă, dar şi timp de mai multe luni în starea de alertă, plata parcării a fost suspendată la Sfântu Gheorghe, Primăria a hotărât să acorde o reducere persoanelor care aveau abonamente de parcare pentru acest an.