ro
 
Joi, 26. Noiembrie 2020.

În Sfântu Gheorghe, toată lumea poate colecta separat deșeurile biodegradabile

19.10.2020

Colectarea selectivă a deșeurilor biodegradabile este obligatorie nu numai în Sfântu Gheorghe, ci și la nivelul Uniunii Europene, inclusiv în România.

În Sfântu Gheorghe, din a doua jumătate a lunii octombrie, va fi posibil să se colecteze separat deșeurile care se descompun în toate punctele orașului. Este important să știm că, în conformitate cu directivele UE, toată lumea din mediul rural este obligată să rezolve acest lucru prin compostare, motiv pentru care nu este introdusă o colectare separată pentru astfel de materiale.

„Până la mijlocul săptămânii viitoare vom finaliza distribuția găleților pentru deșeuri biodegradabile în Sfântu Gheorghe. Ajutăm oamenii acolo unde putem, așa că oferim câte o găleată fiecărei gospodării. Nu este obligatoriu ca oamenii s-o folosească, pot colecta şi în altceva, noi am intenționat să ajutăm, pentru că ştim că nu este posibil ca toată lumea să cumpere o găleată separată pentru acest scop” – a spus directorul TEGA, Máthé László.

În timp ce mai mulți oameni au sesizat în ultima vreme că locuitorii de la blocuri nu acordă suficientă atenție faptului că numai deşeurile bio trebuie colectate la tomberonul special amplasat în acest sens, Máthé László este optimist: „În primele momente când am început colectarea selectivă, au apărut și astfel de probleme. A fost nevoie de timp pentru ca materialul selectiv să fie atât de pur, cred că situația este similară acum, dar oamenii răspund bine la asta. De exemplu, a trebuit să plasăm mai multe containere de colectare în unele puncte, pentru că se umpleau foarte repede. Aici aș dori să subliniez că este și sarcina TEGA să explice de ce este important să fim atenți la aceste lucruri, planificăm cu siguranță o campanie de informare pentru a explica în mod specific locuitorilor ce trebuie să facă şi care este procedura corectă”.

Nimic nu vorbeşte mai mult despre importanța colectării selective a deșeurilor biodegradabile decât faptul că în Sfântu Gheorghe, TEGA, cu sprijinul ADI SIMD, a predat în această perioadă către 3.000 de gospodării câte un sac de pământ pentru flori obţinut din deșeuri bio locale. Oficialii companiei atrag atenția celor care locuiesc în case particulare din Sfântu Gheorghe și nu se aflau acasă în momentul în care au fost distribuiţi sacii, că îi pot solicita de la Punctul de Colectare al TEGA din strada Energiei nr. 2, între orele 8:00 și 20:00 în zilele lucrătoare.

De asemenea, proprietarii locuințelor care nu au preluat găleată destinată deșeurilor biodegradabile o pot obţine de la sediul central al TEGA din strada Crângului, lângă Piaţă, de luni nă vineri între orele 9:00-15:00.

(Biroul de Presă al TEGA S.A.)

Prima lună în funcţia de viceprimar al Municipiului Sfântu Gheorghe
25.11.2020

Vargha Fruzsina a prezentat într-o conferință de presă proiectele şi temele pe care le-a dezvoltat în această perioadă

Anul acesta, sărbătoarea Adventului va avea loc într-o formă diferită la Sfântu Gheorghe
25.11.2020

Două coroane uriaşe vor fi amplasate de Primărie în oraş

Posesorii de carduri pentru familii numeroase pot depune cererile pentru sprijinul în achiziţionarea de echipamente informatice
24.11.2020

Pe lângă profesori şi educatori, Primăria Sfântu Gheorghe sprijină şi posesorii de carduri pentru familiile numeroase în achiziționarea de computere desktop, laptopuri sau tablete necesare copiilor pentru învățarea online.

Educatorii din Sfântu Gheorghe pot depune cererile pentru programul de sprijinire a achiziționării de dispozitive electronice
23.11.2020

Primăria Sfântu Gheorghe a extins programul de sprijinire a achiziționării de echipamente informatice pentru educația la distanță către pedagogii de grădiniță. Educatorii care doresc să participe la program pot aplica până pe 27 noiembrie, ora 15.

Modificări în ceea ce priveşte abonamentele şi plata parcării pentru anul viitor
19.11.2020

Având în vedere că pe perioada stării de urgenţă, dar şi timp de mai multe luni în starea de alertă, plata parcării a fost suspendată la Sfântu Gheorghe, Primăria a hotărât să acorde o reducere persoanelor care aveau abonamente de parcare pentru acest an.