ro
 

În Sfântu Gheorghe, toată lumea poate colecta separat deșeurile biodegradabile

19.10.2020

Colectarea selectivă a deșeurilor biodegradabile este obligatorie nu numai în Sfântu Gheorghe, ci și la nivelul Uniunii Europene, inclusiv în România.

În Sfântu Gheorghe, din a doua jumătate a lunii octombrie, va fi posibil să se colecteze separat deșeurile care se descompun în toate punctele orașului. Este important să știm că, în conformitate cu directivele UE, toată lumea din mediul rural este obligată să rezolve acest lucru prin compostare, motiv pentru care nu este introdusă o colectare separată pentru astfel de materiale.

„Până la mijlocul săptămânii viitoare vom finaliza distribuția găleților pentru deșeuri biodegradabile în Sfântu Gheorghe. Ajutăm oamenii acolo unde putem, așa că oferim câte o găleată fiecărei gospodării. Nu este obligatoriu ca oamenii s-o folosească, pot colecta şi în altceva, noi am intenționat să ajutăm, pentru că ştim că nu este posibil ca toată lumea să cumpere o găleată separată pentru acest scop” – a spus directorul TEGA, Máthé László.

În timp ce mai mulți oameni au sesizat în ultima vreme că locuitorii de la blocuri nu acordă suficientă atenție faptului că numai deşeurile bio trebuie colectate la tomberonul special amplasat în acest sens, Máthé László este optimist: „În primele momente când am început colectarea selectivă, au apărut și astfel de probleme. A fost nevoie de timp pentru ca materialul selectiv să fie atât de pur, cred că situația este similară acum, dar oamenii răspund bine la asta. De exemplu, a trebuit să plasăm mai multe containere de colectare în unele puncte, pentru că se umpleau foarte repede. Aici aș dori să subliniez că este și sarcina TEGA să explice de ce este important să fim atenți la aceste lucruri, planificăm cu siguranță o campanie de informare pentru a explica în mod specific locuitorilor ce trebuie să facă şi care este procedura corectă”.

Nimic nu vorbeşte mai mult despre importanța colectării selective a deșeurilor biodegradabile decât faptul că în Sfântu Gheorghe, TEGA, cu sprijinul ADI SIMD, a predat în această perioadă către 3.000 de gospodării câte un sac de pământ pentru flori obţinut din deșeuri bio locale. Oficialii companiei atrag atenția celor care locuiesc în case particulare din Sfântu Gheorghe și nu se aflau acasă în momentul în care au fost distribuiţi sacii, că îi pot solicita de la Punctul de Colectare al TEGA din strada Energiei nr. 2, între orele 8:00 și 20:00 în zilele lucrătoare.

De asemenea, proprietarii locuințelor care nu au preluat găleată destinată deșeurilor biodegradabile o pot obţine de la sediul central al TEGA din strada Crângului, lângă Piaţă, de luni nă vineri între orele 9:00-15:00.

(Biroul de Presă al TEGA S.A.)

Aproape 100 de cereri depuse pentru înfrumuseţarea zonelor verzi din Sfântu Gheorghe
10.05.2021

A fost depus un număr record de cereri pentru Programul de înfrumuseţare a zonelor verzi din Sfântu Gheorghe.

În 10 mai începe recensământul general agricol şi la Sfântu Gheorghe
07.05.2021

Primăria face un apel la locuitori să colaboreze cu recenzorii pentru realizarea acestui recensământ de interes public

Primăria Sfântu Gheorghe cumpără fosta Fabrică de Ţigarete
06.05.2021

Clădirea va fi reabilitată şi introdusă în circuitul cultural şi de tineret al oraşului

Târg în weekend în Piaţa Centrală din Sfântu Gheorghe
06.05.2021

Târgul de flori va avea loc sâmbătă, 8 mai și duminică, 9 mai, în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe.

Pe 7 mai începe un nou sezon de distracţie în aer liber la Şugaş Băi
05.05.2021

Parcul de aventură, terenul de minigolf, peretele de escaladă şi terenul de tenis îi aşteaptă pe toţi doritorii zilnic între orele 11-19.