ro
 
Duminică, 01. August 2021.

Precizări privind prelungirea abonamentelor de parcare rezidenţială

14.10.2020

Locuitorii sunt rugaţi să folosească pe cât posibil comunicarea online cu Primăria Sfântu Gheorghe pentru a se evita aglomerarea la sediul instituţiei

Având în vedere că anul acesta a expirat perioada de 5 ani de valabilitate a abonamentelor de parcare rezidenţială din multe locaţii din Sfântu Gheorghe, Primăria le reaminteşte beneficiarilor că  valabilitatea locurilor de parcare se poate prelungi pentru încă 5 ani. În acest sens, trebuie depusă o solicitare la Biroul de Relaţii cu Publicul, Informaţii, Registratură din cadrul Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe.

Important! Având în vedere măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19, autorităţile fac apel la locuitori ca, pe cât posibil, să trimită cererea de prelungire, completată, prin email la petitii@sepsi.ro.

De asemenea, Direcția Finanțe Publice Municipale anunță că certificatele de atestare fiscală necesare pentru reînnoirea dreptului de ocupare a locurilor de parcare rezidențiale vor fi emise la cererea compartimentului de specialitate din cadrul Primăriei. În acest sens NU este necesară depunerea cererii ori ridicarea certificatului de atestare fiscală de către beneficiari!

Cererea de prelungire se poate depune în termen de 30 zile de la data primirii înştiinţării, motiv pentru care facem un apel la beneficiari să nu vină la Primărie încă din prima zi, pentru a se evita formarea de aglomerări.

Prelungirea abonamentelor se va efectua în urma depunerii la Registratura Primăriei sau a trimiterii prin email a următoarelor acte: cerere tip completată (primită odată cu înştiinţarea), copie carte de identitate solicitant (cu domiciliu/reşedinţa în imobil arondat la parcare), copie certificat de înmatriculare autoturism deţinut (numai autovehicul destinat transportului de persoane), cu inspecţia tehnică periodică valabilă. Baza de calcul a chiriei rămâne aceeaşi cu care a fost obţinut locul de parcare (chirie de bază sau valoarea licitată după caz).

În urma cererii depuse, se vor emite facturile aferente chiriei pentru anul 2020 (perioada de după expirarea abonamentului vechi), respectiv a chiriei pentru anul 2021. Termenul de plată este 15 decembrie 2020. Facturile emise se trimit prin poştă.

În cazul în care nu se solicită prelungirea în termenul prevăzut, se va anula abonamentul de parcare şi se va demonta dispozitivul de blocare, locul de parcare devenind astfel disponibil pentru următoarea sesiune de atribuire a locurilor de parcare de reşedinţă. Pentru cei care renunţă astfel la locul de parcare, li se va emite o factură care acoperă perioada dintre data expirării abonamentului şi data demontării dispozitivului de blocare.

Panouri noi la intrările tuturor blocurilor de locuințe din Sfântu Gheorghe
30.07.2021

Pentru orientarea mai uşoară în oraș, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe instalează pe clădirile de blocuri panouri de intrare noi, bilingve și uniforme, realizate din material rezistent. 

A doua acţiune de dezinsecţie are loc joi şi vineri noaptea la Sfântu Gheorghe
27.07.2021

La fel ca săptămâna trecută, operaţiunea va avea loc după lăsarea întunericului şi va fi efectuată doar la sol

Cabină foto şi bicicletă tandem, lângă Pământul din Parcul Elisabeta
23.07.2021

Pământul, instalația de lumină creată de artistul Luke Jerram și cunoscută sub numele de Gaia, va fi adusă de către Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe în centrul orașului. Expoziția va putea fi admirată timp de 10 zile, între 30 iulie şi 8 august, deasupra lacului din Parcul Elisabeta.

A fost eliminată taxa de acces spre staţiunea Șugaș Băi
23.07.2021

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a adoptat recent o hotărâre care prevede eliminarea taxei de acces spre staţiunea Șugaș Băi. Decizia a intrat în vigoare pe 21 iulie.

Începe modernizarea străzii Ciucului din Sfântu Gheorghe
22.07.2021

Lucrările din acest an vor cuprinde reţeaua de gaze şi cea de apă pe porţiunea dintre intersecţia cu str. Gen. Grigore Bălan şi intersecţia cu str. Lunca Oltului