ro
 
Vineri, 05. Iulie 2024.

Știri

Schimb de experienţe în domeniul dezvoltării urbane
30.04.2015

În cadrul evenimentelor organizate cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe vom primi în parteneriat cu Consiliul Judeţean Covasna delegaţiile a opt autorităţi locale din Ungaria, Croaţia, Slovacia şi Slovenia. Oaspeţii noştri vor participa pe data de 1 mai, începând cu ora 9 la conferinţa cu titlul Bune practici de dezvoltare urbană, organizată în Biblioteca Judeţeană „Bod Péter”, unde, prin prezentarea unor exemple pozitive deja realizate în domeniul dezvoltării urbane, vor fi abordate următoarele teme principale: rolul spaţiilor publice în formarea comunităţii, oraş şi identitate, precum şi cum poate deveni un oraş locuibil prin cultură.

Limitări de circulaţie la Sfântu Gheorghe
30.04.2015

Limitările de circulaţie cu ocazia evenimentelor prilejuite de Zilele Sfântu Gheorghe se vor întroduce în două etape.

Jocuri personale la Zilele Sfântu Gheorghe
29.04.2015

Iniţiativa „Sfântu Gheorghe – Capitala Europeană a Culturii 2021” se va implica în programul de weekend al ediţiei din acest an al Zilelor Sfântu Gheorghe cu două jocuri „personale”. Obiectivul organizatorilor este acela de a lansa o gândire comună despre identitate, ce va constitui un element central al proiectului.

 

 

Licitaţie pentru comercianţi şi miniparcuri de distracţie
07.04.2015

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe organizează licitaţie pentru ocuparea domeniului public cu ocazia târgului Zilelor Sfântului Gheorghe (1-3 mai) 2015.  Ofertele pot fi depuse în plicuri sigilate până în data de 13 aprilie 2015, ora 9 (pentru miniparcuri de distracţie până la ora 11) la sediul Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, Compartimentul de Relaţii cu Publicul, Informaţii, Registratură sau la Tega SA (str. Crângului nr. 1).

Program de transport public Regiotrans
03.04.2015

Programul de transport public de persoane prin curse regulate Regiotrans.

Ţinutul Secuiesc nevăzut - Scaunele Sepsi, Brăduţ, Micloşoara
31.03.2015

Expoziţia care prezintă patru, respectiv două machete tactile ale clădirilor din Sfântu Gheorghe şi din zona Baraoltului, continuă seria de expoziţii turistice reunite sub genericul „Ţinutul Secuiesc nevăzut”, o manifestare prin care se urmăreşte prezentarea într-un mod aparte a patrimoniului construit al regiunii.

Autoreflectarea ca  punct comun al reprezentaţilor teatrale
30.03.2015

În cele zece zile ale festivalului, publicul a putut viziona spectacole importante din cultura teatrală maghiară. Teatrul Odeon din Bucureşti a sosit la Festivalul Reflex3 cu spectacolul Contra Democraţiei, care a fost inclus de Observatorul Cultural printre cele mai bune spectacola ale anului 2014.

Intimitatea spaţiului de întâlnire artistică
30.03.2015

Festivalul Internaţional de Teatru Reflex a început miercuri, 18 martie, cu două evenimente a căror temă a trimis către ideea aflată la baza celei de-a treia ediţii, respectiv punctul de întâlnire dintre arte şi culturi. Este vorba despre vernisajul expoziţiei „Exemple pentru scaun non-universal” şi despre concertul de deschidere radio.string.quartet.