ro
 
Vineri, 05. Iulie 2024.

Știri

Antal Árpád: În Sfântu Gheorghe nu există spaţii etnice, acestea sunt spaţii comunitare
26.05.2015

În Sfântu Gheorghe nu există spaţii etnice, fiecare spaţiu public aparţine comunităţii locale de români şi maghiari” –  a declarat primarul Antal Árpád, reacţionând la teoria Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, potrivit căreia, prin reamenajarea zonei centrale şi înălţarea unei coline al balaurului, se urmăreşte scopul principal de „a obtura vederea grupului statuar Mihai Viteazul” şi că această iniţiativă a „pornit din ură faţă de un mare simbol naţional românesc”.

Târgul organizat de Ziua Copilului
14.05.2015

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe împreună cu partenerii săi organizează festivitatea de Ziua Copilului pe data de 1 iunie 2015, luni. Pe lângă numeroase programe destinate copiilor, se organizează şi un târg pentru cei mici la strada Gróf Mikó Imre.

Începe prima etapă a lucrărilor de reconstruire a zonei centrale - Zona centrală va fi închisă circulaţiei începând cu data de15 mai
13.05.2015

Lucrările de reconstrucţie a pieţei Libertăţii vor începe vineri, 15 mai. Investiţia – în urma căreia centrul istoric al municipiului Sfântu Gheorghe va căpăta o altă înfăţişare – se va derula în mai multe etape: într-o primă fază lucrările vor afecta spaţiul din faţa administraţiei publice judeţene şi a galeriei de artă, respectiv o parte a parcului Elisabeta.

Concertul simfonic al elevilor Liceului de artă „Plugor Sándor” în cadrul stagiunii de concerte și recitaluri
13.05.2015

Corul de Copii DoReMi, Corul de Cameră „Reménység”, Corul de Copii „Campanella”, Corul Mixt de Tineret „Eufónia”, programul individual şi producţiile comune ale Fanfarei Liceului de Arte „Plugor Sándor” şi ale Orchestrei de Cameră „Szerenád” vor putea fi ascultate în cadrul următorului concert simfonic al stagiunii de concerte și recitaluri din Sfântu Gheorghe.

Curăţarea Izvorului „Csaba”
12.05.2015

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe informează pe locuitorii, că la sfârşitul lunii aprilie, în urma analizelor chimice desfăşurate de Direcţia de Sănătate Publică Covasna, s-a constatat o contaminare uşoară în apa Izvorului „Csaba” aflat pe drum spre Băile Şugaş.

Reconstruirea centrului municipiului Sfântu Gheorghe va fi finalizată anul acesta
08.05.2015

Lucrările de reconstruire ale pieţei Libertăţii vor fi demarate în a doua jumătate a săptămânii viitoare şi, în urma acestor lucrări, centrul istoric al municipiului Sfântu Gheorghe va căpăta o altă înfăţişare. Până la sfârşitul lunii iulie va fi creat, în spaţiul dintre sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Covasna şi clădirea Bazarului, noul spaţiu public al oraşului, piaţa centrală, acoperită parţial de spaţii verzi, şi tot aici se va amenaja un spaţiu adecvat pentru organizarea unor programe în aer liber.

 

Modificare de program a Concertului Liceului de Arte „Plugor Sándor”
07.05.2015

Se modifică data la care va avea loc Concertul Simfonic al  Liceului de Arte „Plugor Sándor”. Acesta va avea loc în data de 22 mai, cu începere de la ora 19,00, în Biserica  „Krisztus Király”.

Jocuri senine, şi pe timp de ploaie
05.05.2015

De Zilele Sfântu Gheorghe, Teatrul UniPERSONAL a funcţionat la capacitate maximă. În cortul iniţiativei Sfântu Gheorghe Capitala Europeană a Culturii, ridicat în Parcul Elisabeta, la stea, se putea intra cu număr de ordine, iar publicul stătea la rând, în permanenţă. În cele trei zile, inclusiv sâmbătă, când ploua cu găleata, teatrul Teatrul UniPERSONAL a funcţionat cu „sala plină”, participând la joc mai mult de o sută de oameni, cea mai tânără persoană din public a avut 4 ani, iar cea mai în vârstă, peste optzeci.