ro
 
Vineri, 05. Iulie 2024.

Știri

Programul Zilelor Sfântu Gheorghe a prins contur
23.01.2015

În sâmbăta şi duminica sfârşitului de săptămână cu concerte în aer liber, care va avea loc în perioada 1 – 3 mai, pe scena mare, seria formaţiilor va fi deschisă de interpreţi locali. Începând cu ora 18,00, publicul va putea asculta câte cinci concerte pe zi, iar duminica, trei concerte vor fi urmate de focurile de artificii care vor încheia seara, dacă şi publicul aşa va dori.

2015-01-22: Anunţ de concurs - Zilele Sfântu Gheorghe
22.01.2015

Ediţia din acest an a Zilelor Sfântu Gheorghe oferă formaţiilor oportunitatea de a-şi depune ofertele în mod direct. Comisia de organizare aşteaptă propuneri de programe ce se vor desfăşura în perioada 1–3 mai 2015, pe scena principală, scena din grădina muzeului, precum şi propuneri pentru producții de muzica stradală.

Schimbarea anului cultural: începe Anul Tradiţiilor
21.01.2015

Programul Sfântu Gheorghe, Capitala Culturală a Ţinutului Secuiesc începe cel de-al treilea an tematic. După cel al Sunetului şi al Cuvântului, respectiv cel al Jocului, anul acesta începe Anul Tradiţiilor, pe parcursul căruia evenimentele se vor axa în principal pe cultura populară, tradiţiile gastronomice şi patrimoniul construit, dar vor fi parcurse toate domeniile, pentru a vedea care sunt obiceiurile şi tradiţiile care stau la baza acestora.

Sfântu Gheorghe se alătură şi anul acesta luptei pentru titlul de ”Orașul Reciclării”
20.01.2015

Numărul primăriilor înscrise în ediţia a III-a a crescut cu 60% faţă de prima ediţie

Sfântu Gheorghe s-a înscris în cea de-a treia ediție a competiției Eco-Rom Ambalaje ”Orașul Reciclării” adresată primăriilor municipalităților din România. Timp de 6 luni, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2015.

Ediţia din acest an a Zilelor Sfântu Gheorghe va fi reînnoită de la rădăcini
18.01.2015

 Anul acesta, Zilele Sfântu Gheorghe se vor prezenta cu o concepţie nouă, a declarat domnul primar Antal Árpád, în cadrul conferinţei de presă. El a menţionat faptul că au ajuns la concluzia că ediţia din 2014 a Zilelor Sfântu Gheorghe nu a mai putut veni cu nimic nou, şi totodată şi-a depăşit limitele, astfel că acestea a fost necesar a fi regândite.

Elaborarea proiectului de buget al municipiului Sfântu Gheorghe pe anul 2015
14.01.2015

Se aduce la cunoştinţă publică iniţiativa primarului municipiului Sfântu Gheorghe, dl. Antal Árpád-András, referitoare la elaborarea Proiectului de buget al municipiului Sfântu Gheorghe pe anul 2015. Locuitorii oraşului au la dispoziţie două săptămâni pentru a depune eventualele contastaţii referitoare la proiect.

Au fost înmânate Bursele de excelenţă „Sfântu Gheorghe”
10.01.2015

În cadrul ultimei de şedinţe de Consiliu Local al Municipiului Sfântu Gheorghe, de anul trecut, care a avut loc în data de 29 decembrie, au fost înmânate Bursele de Excelenţă „Sfântu Gheorghe”. În fiecare an, cinci elevi de liceu se bucură de aceste burse, dar din bunăvoinţa Societăţii Computer Generated Solutions Romania, anul acesta şi un al şaselea elev a beneficiat de premiu.

Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe anunţă concurs pentru proiecte culturale
09.01.2015

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe anunţă concurs pentru organizarea de programe, evenimente şi activităţi culturale.  Pentru primul semestru al anului 2015, Primăria anunţă concurs în domeniile cultură, multiculturalitate, cât şi promovarea valorilor secuieşti.