ro
 
Vineri, 05. Iulie 2024.

Știri

Săptămâna Designului la Sfântu Gheorghe - Concurs de proiecte pentru designeri debutanţi
03.08.2015

La Universitatea de Vară „Tusványos” de la Băile Tuşnad, în cortul Depo/Design Terminál s-a anunţat oficial că, din iniţiativa Asociaţiei Focus Rectus, Uniunii Artiştilor Plastici – Filiala Sfântu Gheorghe,  Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, Consiliului Judeţean Covasna, respectiv Design Terminal Budapesta, oraşul Sfântu Gheorghe va găzdui,  în luna noiembrie a acestui an, seria de evenimente intitulată Săptămâna Designului.

Anunţ de participare: Bienala de Artă Fotografică din Ținutul Secuiesc Ediția a II-a 2015
27.07.2015

În organizarea Clubului de Artă Fotografică Camera Club Siculorum, al Consiliului Județean Covasna și al Centrului de Cultură al Județului Covasna, cu sprijinul Consiliului Județean Harghita și al Centrului Cultural Județean Harghita va avea loc a II-a ediție a Bienalei de Artă Fotografică din Ținutul Secuiesc.

Trotuarul din Piaţa Libertăţii va fi închis
10.07.2015

Datorită lucrărilor de construcţii din Piaţa Libertăţii, începând de luni, 13 iulie până în 31 iulie , trotuarul din faţa Galeriei de Arte „Gyárfás Jenő” până în faţa clădirii Consiliului Judeţean Covasna, va fi inaccesibil pietonilor.

Sfântu Gheorghe, Capitala Eurpoeană a Culturii 2021: consultări  şi brainstorming  în şase oraşe
22.06.2015

Iniţiatorii proiectului Sfântu Gheorghe, Capitala Eurpoeană a Culturii 2021, în perioada 24 iunie – 1 iulie 2015, demarează o serie de consultări publice, în Transilvania, şi adresează apel către comunităţile din Ţinutul Secuiesc. Aceste consultări deschise vor avea loc în Sfântu Gheorghe şi în cele 4 oraşe partenere în proiect, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni şi Târgu Secuiesc, cât şi la Cluj Napoca. La aceste întâlniri, organizatorii aşteaptă cu drag pe toţi cei care sunt interesaţi de proiect, şi vin cu păreri, propuneri şi idei.

S-a deschis ştrandul la Sfântu Gheorghe
19.06.2015

Odată cu sosirea vacanţei de vară, s-a deschis ştrandul oraşului, nu demult transformat într-un adevărat parc acvatic. Deşi bazinul mare se află încă sub lucrări de modernizare, cei care doresc să se răcorească pot să se bălăcească într-unul din cele patru bazine mai mici.

A început sezonul de vară la Şugaş Băi
19.06.2015

Vizitatorii sunt aşteptaţi la Şugaş Băi de un parc de aventură, teren de tenis, perete pentru escaladă, şi teren de minigolf. Locaţiile în aer liber îşi aşteaptă musafirii de la mijlocul lunii iunie până la sfârşitul lui octombrie, de luni până duminică în intervalul orar 11,00 – 19,00. Preţul biletelor variază de la 3 lei la 20 de lei, şi acestea se pot achiziţiona la noua casierie din centru.

Antal Árpád: Sfântu Gheorghe va avea un centru plin de viaţă
10.06.2015

- Domnule primar, există oameni în oraş care nu consideră oportună construirea noii piețe principale şi, există, de asemenea, păreri care susţin că nici nu este nevoie de aceasta. La urma urmei, de ce este important ca Sfântu Gheorghe să aibă o nouă piață principală?
- Fiecare primar trebuie să aibă propria viziune asupra direcției în care doreşte să dezvolte orașul pe care-l conduce. Eu cred că construcţia oraşului trebuie continuată de acolo de unde au întrerupt-o predecesorii noştri care au construit tot ceea ce de care noi suntem foarte mândri astăzi. 

Călătoreşte în ŢARA MINUNILOR! - Ziua Copilului la Sfântu Gheorghe, cu şapte probe
28.05.2015

Pe 1 iunie, manifestările dedicate Zilei Copilului vor anima întregul oraş, acestea desfăşurându-se în zona ce cuprinde piața din fața Magazinului Şugaş, strada Gróf Mikó Imre, corsoul, parcul Elisabeta şi parcarea din faţa Hotelului Bodoc, precum şi parcul din spatele Bibliotecii Judeţene „Bod Péter”, spaţiu în care se va crea un adevărat tărâm de poveste şi loc de joacă.