ro
 
Duminică, 07. Iulie 2024.

Știri

Cimitirul comun al orașului va fi administrat de Tega
02.08.2017

Consiliul Local a adoptat pe data de 14 iunie 2017 hotărârea prin care Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe cesionează operarea cimitirului comun în gestiunea companiei Tega SA , care gestionează serviciile publice de salubrizare a deșeurilor municipale.

Munca la administrație publică devine o carieră atractivă
01.08.2017

Începând din luna iulie, va crește salariul angajaților bugetari. Consiliul Local a adoptat pe data de 27 iulie aceea hotărâre, în temeiul căreia municipalitatea stabilește un sistem de salarizare nou și avantajos angajaților săi.

În ceea ce privește creșterea salarială, s-a luat în considerare atragerea debutanților cu studii superioare, dar și aprecierea loialității specialiștilor cu o carieră mai îndelungată în cadrul administrației locale, prin majorarea semnificativă a salariului în momentul promovării.

Începând de miercuri, strada Podului devine stradă cu sens unic
06.07.2017

Începând de miercuri, 12 iulie, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe transformă strada Podului în stradă cu sens unic, de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Covasna în direcția străzii Oltului. Decizia a fost justificată de numărul mare de mașini parcate pe strada Podului , unde circulația în ambele sensuri a devenit din ce în ce mai dificilă.

Ce trebuie să respectăm în perioadele caniculare?
03.07.2017

În perioadele caniculare sau secetoase, administratorii operatorilor economici/conducătorii instituțiilor trebuie să elaboreze programe speciale de măsuri pentru prevenirea incendiilor specifice care să cuprindă:

Primăria sprijină sterilizarea câinilor la Sfântu Gheorghe
29.06.2017

În scopul controlului reproducerii tuturor câinilor de pe domeniul public sau privat, respectiv în scopul preîntâmpinării răspândirii bolilor zoonotice în municipiu, Consiliul Local al Municipiului Sfântu Gheorghe a adoptat Hotărârea 98/2017, pe baza căruia se va derula programul  de numărare și sterilizare la preț promoțional a câinilor. Aceste reglementări nu se referă la câini de rasă cu pedigree.

Primăria municipiului Sfântu Gheorghe înființează o proprie companie de întreținere
23.06.2017

Conducerea Primăriei a expus o propunere Consiliului Local, conform căreia ar înființa o mică întreprindere proprie de întreținere, care ar putea fi o soluție locală și promptă în privința rezolvării lucrărilor legate de efectuarea marcajelor rutiere, asfaltarea porțiunilor fisurate, nivelarea rigolelor, renovarea aleilor, trotuarelor sau scărilor din fața blocurilor de locuințe și a lucrărilor legate de curățarea albiei.

Sfântu Gheorghe participă la conferința din Tarnów organizată în cadrul programului UE – Europa pentru Cetățeni
23.06.2017

Între 23-25 iunie orașul Tarnów din Polonia va fi gazda conferinței care se organizează în cadrul programului UE - Europa pentru Cetățeni (Europe for Citizens). La prelegeri sunt invitați orașele aflate în relații de înfrățire și colaborare cu orașul Tarnów, printre care și orașele Veszprém, Kiskőrös, Sfântu Gheorghe și Vinnitsa din Ucraina.

Activitatea Poliției Locale din Sfântu Gheorghe
15.06.2017

Începând de la înființarea ei la 1 ianuarie 2011, Poliția Locală din Sfântu Gheorghe, continuând activitatea poliției comunitare de până atunci apără drepturile și libertățile fundamentale ale populației, proprietatea publică și privată și pe lângă acestea asigură prevenirea și descoperirea infracțiunilor ce-i intră în competență.