ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

Achiziţie publică pentru administrarea iluminatului public din Sfântu Gheorghe

10.12.2018

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a votat în unanimitate achiziţia publică a serviciilor de administrare şi întreţinere a iluminatului public din municipiu. Această soluție înseamnă un serviciu mai organizat, mai precis, mai rapid, în interesul locuitorilor.

După cum vă informam la începutul acestui an, Consiliul Local Sfântu Gheorghe a adoptat studiul în urma căruia municipalitatea va apela la serviciile unei firme specializate pentru administrarea serviciului de întreținere a iluminatului public.

După mai multe discuţii de clarificare cu Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, în urma unor probleme de interpretare a legislaţiei, Primăria municipiului Sfântu Gheorghe a lansat în dezbatere publică acest proiect, iar în şedinţa ordinară de la finalul lunii noiembrie proiectul a fost adoptat în unanimitate de Consiliul Local Municipal.

Astfel, Primăria Sfântu Gheorghe va demara procedurile pentru achiziţia publică a serviciului de întreținere a iluminatului public.

Contractarea serviciilor de iluminat public stradal din Sfântu Gheorghe a fost soluţia găsită de municipalitate ca urmare a lipsei de personal propriu specializat pentru administrarea stâlpilor, becurilor şi a întregului sistem.

În urma unor estimări proprii, în unele zone ale oraşului deficienţele în ceea ce priveşte iluminatul public stradal pot fi rezolvate prin schimbarea becurilor de pe stâlpi, însă în alte zone este nevoie de reparaţii la cablajele stâlpilor de iluminat.

Această soluție înseamnă un serviciu mai organizat, mai precis, mai rapid, în interesul locuitorilor. De exemplu, furnizorul serviciului de întreținere a iluminatului public trebuie să asigure dispecerat, fiind obligat să remedieze orice problemă în maxim 48 de ore, până acum pentru Primărie această perioadă fiind de o săptămână.

Lucrările de dezvoltare a iluminatului public vor rămâne în responsabilitatea Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.