ro
 
Duminică, 07. Iulie 2024.

Știri

Minoritatea romă și piața muncii: cartografierea deficiențelor și barierelor dificil de depășit
16.02.2018

"Romii nu lucrează și nu vor lucra" este probabil cel mai larg răspândit stereotip exprimat în interviurile personale, în rândul oamenilor din diferite regiuni și pături sociale. Ceea ce, persoanele intervievate nu realizează este cât de răspândite sunt discriminarea și prejudecățile pe piața muncii. Uneori lipsește chiar și elementarul mijloc de transport în comun care face legătura între așezarea segregată și cel mai apropiat oraș. În ciuda acestor dificultăți, există mulți romi care găsesc oportunități de angajare și beneficiază de eforturile convergente ale diferitelor părți interesate, care depășesc barierele și deschid calea pentru integrare.
 

Aproape 1400 de oameni lucrează pentru oraș
16.02.2018

Primarul Antal Árpád-András a prezentat în cadrul unei conferințe de presă inițiativa ce va porni la data de 1 martie, în cadrul căreia Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, împreună cu conducătorii a 14 instituții locale vor prezenta în cadrul mai multor conferințe de presă comune, munca celor aproape 1400 de oameni care lucrează pentru buna funcționare a orașului.

Interviu în legătură cu programul Inițiere în sport, partea a V-a: Kertész Zoltán, antrenor hochei
13.02.2018

Programul pentru copii Inițiere în sport din Arena Sepsi Sfântu Gheorghe a început la 2 octombrie, și este extrem de popular și astăzi. În seria noastră dorim să prezentăm antrenorii care se ocupă cu copii. Acum discutăm cu un antrenor de hochei, Kertész Zoltán, originar din Gheorgheni, care se ocupă acum cu pregătirea sportivă a copiilor din Sfântu Gheorghe.

Duminică se deschide patinoarul de lângă Arena Sepsi
08.02.2018

Patinoarul Academiei de Hochei din Ținutul Secuiesc de lângă Arena Sepsi își va deschide porțile pentru hocheiști și orășeni duminică, la 11 februarie 2018. Inaugurarea oficială va avea loc la ora 11, iar acei locuitori care vor participa la jocul Facebook al Primăriei, vor avea șansa de a încerca patinoarul între orele 9.30-10.30 înaintea deschiderii oficiale. 

Ghid de deszăpezire
30.01.2018

Probabil nu mai există o iarnă la începutul căreia să nu fie exclamat din partea locatarilor orașului acoperit brusc cu zăpadă, că autoritatea competentă „iarăși a fost surprinsă de iarnă”. Din acest motiv am contactat firma Tega SA să aflăm cât de adevărată este această acuzare, precum și să obținem o perspectivă asupra procesului și celor mai mari provocări ale deszăpezirii.
Am discutat cu Máthé László, directorul Tega SA, și cu Zöldi István, persoana responsabilă de lucrările de deszăpezire.

Interviu în legătură cu programul Inițiere în sport – partea IV: Kernászt Huba, antrenor hochei
30.01.2018

Programul pentru copii Inițiere în sport din Arena Sepsi Sfântu Gheorghe a început la 2 octombrie 2017, și este extrem de popular și astăzi. În seria noastră dorim să prezentăm antrenorii care se ocupă cu acest program. În prima parte a seriei am discutat cu antrenorul de baschet Dombi Szabolcs; în cea de a doua parte am vorbit cu un alt antrenor de baschet, Kovasch Norbert, iar apoi a urmat Farkas Zsuzsa, și în cea de a patra parte, l-am întrebat pe Kernászt Huba, președintele Clubului de Hochei Pinguinii Regali despre acest program. 
 

Sondaj de opinie privind bugetul local 2018
29.01.2018

Stimate locuitor al orașului Sfântu Gheorghe,

a fost finalizat proiectul privind bugetul local al Municipiului Sfântu Gheorghe pentru anul 2018. Proiectul bugetului local poate fi accesat pe site-ul Primăriei, tot acolo având posibilitatea să propuneți modificări în legătură cu acesta. În același timp, am dori să vă cerem opinia despre importanța celor mai mari categorii de cheltuieli ale orașului, adică pe care categorie o considerați mai importantă sau mai puțin importantă. Astfel, vă rugăm să completați acest formular prin care puteți să vă exprimați observațiile în legătură cu diferite domenii și categorii de cheltuieli care intră în bugetul local al Municipiului Sfântu Gheorghe pe anul 2018.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe dorește un serviciu de întreținere a iluminatului public mai rapid și mai eficace
26.01.2018

În scopul întreținerii iluminatului public și al rezolvării eficiente a reclamațiilor locuitorilor, Primăria municipiului Sfântu Gheorghe a comandat un studiu de oportunitate privind iluminatul public în oraș. În cadrul ședinței Consiliului Local din data de 25 ianuarie s-a adoptat acest studiu, urmând să se elaboreze caietul de sarcini, definirea criteriilor și indicatorilor și publicarea anunțului pentru serviciul de întreținere a iluminatului public.