ro
 
Duminică, 07. Iulie 2024.

Știri

Începe patinajul pentru public lângă Arena Sepsi
27.02.2018

În cursul zilei de azi, pe data de 27 februarie, s-a predat Municipiului Sfântu Gheorghe patoniarul acoperit de lângă Arena Sepsi. Prin urmare, patinajul pentru public începe mâine după amiază. În fiecare săptămână, miercuri și vineri patinoarul este deschis pentru publicul mare între orele 19.30 și 21.30, iar în timpul sfârșitului de săptămână între orele 11.00 - 13.00 și 19.00 - 21.00.

Nunta de aur sau de diamant sărbătorită de Primăria Sfântu Gheorghe
26.02.2018

În cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe felicită cuplurile care aniversează anul acesta nunta de aur sau de diamant. Rugăm soţii care jubilează 50 respectiv 75 de ani de căsătorie sau rudele lor să se prezinte la primărie, camera 25 (de luni până vineri între orele 9-15) până la data de 5 aprilie 2018 sau să contacteze primăria la numărul de telefon 0267 316 365, respectiv 0737 433 028.

Se extinde programul patinajului pentru public pe patinoarul din centrul orașului
23.02.2018

Începând cu data de 23 februarie, se modifică programul patinajului pentru public pe pationarul mobil situat pe Piața Libertății. Prin urmare, de acum înainte patinajul de după amiază va fi posibiliă nu numai vineri, ci în fiecare zi a săptămânii. Patinoarul acoperit de lângă Arena Sepsi va fi predată în administrarea Municipiului Sfântu Gheorghe de către Academia de Hochei a Ținutului Secuiesc pe data de 27 februarie. Prin urmare, conform planurilor, patinajul pentru public va fi posibil începând de miercuri.

A început familiarizarea copiilor cu gheața în cadrul programului „Inițiere în sport”
21.02.2018

Săptămâna trecută, pe 12 februarie, a început cursul de patinaj în cadrul programului „Inițiere în sport”. Activitățile în sală timp de șase luni înaintea intrării pe gheață s-au dovedit utile, astfel că toți copiii au părăsit patinoarul cu o senzație de succes. Echipa de antrenori s-a îmbogățit cu un antrenor de patinaj artistic din Croația. Cu această ocazie, am vorbit cu Miklós Ervin, vicepreședintele Clubului de Hochei „Pinguinii Regali” din Sfântu Gheorghe, despre experiențele celor șase luni, dar mai ales cele din săptămâna trecută.

 S-a lansat apelul Consiliului Local Sfântu Gheorghe pentru proiecte culturale
20.02.2018

Persoanele fizice și juridice fără scop patrimonial, respectiv asociațiile și fundațiile  pot să-și depune dosarul cererii de finanțare pentru ofertele lor culturale pentru anul 2018 până în data de 16 martie. În Regulamentul concursului s-au efectuat următoarele modificări față de edițiile anterioare: valoarea contribuției proprie a fost redusă la 10%,  autoritatea finanțatoare poate solicita clarificări și completări ale documentelor depuse de beneficiari, iar categoriile de cheltuieli referitoare la masă și cazare sunt două categorii separate.  Valoarea totală a finanțării este 300.000 de lei.

În majoritatea cazurilor, propunerile locuitorilor coincide cu planurile primăriei
19.02.2018

În total au fost completate 1327 de chestionare. Primarul Antal Árpád le-a mulțumit orășenilor că atât de mulți dintre ei și-au exprimat opiniile. Gama răspunsurilor este extrem de largă, ceea ce întărește convingerea că trăim într-o societate foarte stratificată și că administrația locală ar avea nevoie de un miracol ca să poată satisface așteptările tuturor.

 

La cererea locuitorilor pe o secțiune a străzii Podului a fost permisă circulația în ambele sensuri
16.02.2018

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a permis circulația în ambele sensuri pe o secțiune a străzii Podului începând de 14 februarie. Locuitorii străzii Podului au cerut să pot circula cu autovehiculele în jurul blocurilor, iar primăria le-a îndeplinit cererea. Consiliul local va efectua unele lucrări mai mici de transformare, creând o insulă de trafic, să fie vizibil clar unde se desființează și unde rămâne banda de parcare.

În prezent la Sfântu Gheorghe, se efectuează lucrări de renovare pe două străzi
16.02.2018

Lucrările de renovare a străzilor au început în noul an, pe partea superioară a străzii Váradi se execută lucrări de canalizare, iar pe Aleea Tineretului se efectuează lucrări de fundație. Scopul Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe este ca lucrările pe amândouă străzi să fie terminate în acest an. Primăria a început renovările în anul trecut și pe străzile Grădinarilor și Rândunicii, respectiv, conform planurilor lucrările pe aceste străzi vor fi terminate în cursul primăverii.