ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

Știri

Sterilizare gratuită a câinilor din cartierul Őrkő
13.07.2018

La solicitarea Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe, între 16 și 18 iulie, în cartierul Őrkő, câinii vor fi sterilizați gratuit.

Cinema Arta de un an și jumătate
12.07.2018

Cinema Arta a înregistrat un real succes de la inaugurare: peste șaizeci și doi de mii vizitatori, filme difuzate timp de jumătate de an, 365 de titluri, o nouă sursă de experiență în Sfântu Gheorghe. Cinematograful, care se bucură de atâta popularitate, și-a deschis porțile pe data de 27.ianuarie.2017, și de un an și jumătate reprezintă o pată de culoare în oferta culturală a orașului nostru. Cel mai vizionat film al ofertei  cinematografului a fost filmul ”Kincsem”, în regia lui Herendi Gábor,care s-a difuzat de 77 de ori, fiind vizionat de 4410 de persoane.

Circulația închisă pe strada Váradi József și strada Vulturilor
05.07.2018

Începe modernizarea utilităților publice pe partea străzii Váradi József dintre strada Vulturilor și strada Ascherman Vendrei Ferenc, precum și în strada Vulturilor, pe partea dintre strada Váradi József și strada Grădinarilor. De vineri, se închide circulația pe partea superioară a străzii Váradi József și pe strada Vulturilor, până la strada Grădinarilor, secțiuni de stradă unde continuă modernizarea utilităților publice.

S-a elaborat registrul spațiilor verzi din Sfântu Gheorghe
05.07.2018

S-a realizat registrul spațiilor verzi din Sfântu Gheorghe  care conține, printre altele, datele celor 20.006 de arbori din oraș și facilitează respectarea legii privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi. Registrul spațiilor verzi este o bază de date, prin care se ține evidența spațiilor verzi din intravilanul localităților. Inventarierea se realizează sub aspectul descrierii și stabilirii caracteristicilor cantitative și calitative, precum și al stării de viabilitate ale vegetației de pe aceste terenuri

De un deceniu în fruntea orașului
29.06.2018

Antal Árpád András a devenit primarul orașului Sfântu Gheorghe acum 10 ani, la vârsta de 32 de ani. Cu ocazia aniversării, se pregătește un raport ilustrat despre realizările acestui ultim deceniu.

Piața Dolar și piața din zona Gării vor fi transformate
28.06.2018

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe planifică modificări în funcționarea Pieței Dolar și a pieței din cartierul Gării. Transformarea acestor zone publice va consta în reamenajarea locurilor de vânzare pentru comercianții existenți, se vor păstra buticurile care funcționează, și se vor înființa și locuri de parcare noi.

Se extinde programul „Inițiere în sport”
18.06.2018

Programul Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe și Clubului de Hochei Pinguinii Regali intitulat ”Inițiere în sport” a avut un an de succes. Programul la care anul acesta au participat mai mult de două mii de copii, se va relua toamna. În locul celor trei categorii de vârstă actuale, anul viitor programul va oferi activități pentru patru categorii, mărind acest număr în fiecare an până programul ajunge la șase categorii de vârstă (grupa mare de la grădiniță, clasa pregătitoare și clasele 1-4). Astfel programul va ține până la clasa a cincea.

Scade cantitatea gunoiului și crește rata de colectare selectivă a deșeurilor
15.06.2018

În cadrul conferinței de presă din 14 iunie 2018, domnul primar Antal Árpád András, domnul viceprimar Tóth-Birtan Csaba și domnul Máthé László, directorul Tega SA au prezentat activitatea societății de salubritate și rezultatele obținute în anii trecuți.