ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

Știri

Noul stadion de fotbal este sub construcție
15.06.2018

Predarea noului stadion de fotbal cu 7300 locuri, construit lângă Arena Sepsi este planificată pe vara anului viitor. Stadionul de fotbal este menit clubului ACS Sepsi OSK. Lângă stadionul cu tribunele acoperite vor fi construite și trei terenuri de antrenament. Conform scenariului ideal, „roș-albii” vor juca deja sezonul de campionat 2019-2020 în noul stadion.

Schimbare de trafic în jurul magazinului Șugaș
15.06.2018

Proiectul de fluidizare a traficului elaborat pentru zona din jurul magazinului Șugaș afectează, printre alții locuitorii celor 27 de blocuri din zonă. Observațiile legate de cele două variante ale proiectului pot fi depuse la Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe până la data de 29 iunie. Prin impunerea sensului unic pe străzi, dorim să punem capăt aglomerațiilor de trafic, însă acest lucru ar rezulta în creșterea distanței parcurse între zonele menționate mai sus. Niciuna dintre variantele propuse nu ar rezulta în desființarea locurilor de parcare.

Programul pentru înfrumusețarea zonelor verzi este popular și în acest an
07.06.2018

Asociațiile de locatari au avut posibilitatea de a depune solicitările lor pentru înfrumusețarea zonelor verzi aferente blocurilor de locuit până la data de 30 aprilie. Programul multianual al Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe s-a dovedit a fi popular și anul acesta. Asociațiile de locatari puteau solicita următoarele materiale în valoare totală de 1500 de lei/scară: bănci, puieţi pomi ornamentali, arbuşti, gard viu, flori diferite specii, seminţe gazon, gărduleţ de protecţie, pământ fertil pentru zone verzi.

S-a închis perioada de înregistrare la programul „Vino Acasă”
06.06.2018

Înregistrarea la programul „Vino Acasă” al Primăriei Municipiului Sfântu Gheorghe a fost posibilă până la sfârșitul lunii mai. Solicitările depuse vor fi evaluate în cursul zilelor următoare. Programul s-a adresat acelor locuitori cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 ani cu domiciliu în Sfântu Gheorghe, care s-au mutat din oraş, dar doresc să se mute înapoi.

S-a realizat modelarea de trafic
01.06.2018

La cererea Primăriei, la data de 23 mai, compania de specialitate din București a prezentat modelarea modificărilor de trafic referitoare la transformarea străzilor din centru să fie cu două sensuri.  Rezultatele au confirmat că traficul rutier nu ar fi mai fluent cu modificările propuse de locuitori.

Vineri, piața centrală aparține familiilor
31.05.2018

În data de 1 iunie, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, cei mici dar și cei mari vor fi așteptați în opt locații cu zeci de activități diverse. Cei care participă la programe pot aduna crete colorate, cu ajutorul cărora vor putea colora Piața Libertății. Pe lângă jocuri, și anul acesta va avea loc un târg, spectacole și concerte, cu casa dansului popular la sfârșitul zilei. Evenimentul ce se derulează între orele 11-19 este organizat de Casa de Cultură Kónya Ádám și Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe.

Centură de ocolire pentru Sfântu Gheorghe
30.05.2018

Centura de ocolire pentru Sfântu Gheorghe, parte a Master Planului General de Transport al României s-ar realiza din fonduri europene. Anunțarea achiziției publice și alegerea partenerului pentru realizarea studiului de prefezabilitate s-a efectuat deja.

Se deschide ștrandul municipal
28.05.2018

Ștrandul municipal va inaugura sezonul estival de Ziua Copiilor, iar cei dornici de relaxare vor putea utiliza serviciile complexului operat de Sepsi Rekreatív între orele 10-20.