ro
 

Știri

Nu facem compromisuri cu gropile
22.02.2010
Autorităţile locale se vor apuca de astupat gropile din carosabil, chiar dacă, de-ocamdată trebuie să o facă cu asfalt rece, a declarat Antal Árpád András. Primarul oraşului a spus că au fost identificate gropi pe mai multe străzi din oraş, cauzate de iarna grea şi acestea trebuie astupate rapid, chiar şi cu asfalt rece în ciuda faptului că aceste lucrări rezolvă problema doar pentru un timp foarte scurt.
Apare o listă a ruşinii cu datornicii la bugetul local
22.02.2010
Săptămâna aceasta va apărea în presă o listă cu persoanele fizice şi juridice care au acumulat datorii la bugetul local, prin acest lucru dorindu-se motivarea persoanelor şi firmelor în cauză să-şi achite datoriile, a declarat primarul Antal Árpád András în cadrul conferinţei de presă de joi.
Cinci milioane de euro pentru proiectul de modernizare a  Stadionului Mic
19.02.2010
În cadrul conferinţei de presă de săptămâna trecută, primarul Antal Árpád András a prezentat proiectul de tranformare şi modernizare a Stadionului Mic. Primăria doreşte ca cele cinci milioane de euro necesare acestui plan, să  fie strânse din mai multe surse  şi anume de la Ministerul Învăţământului, de la Compania Naţională de Investiţii şi din bugetul local.
Reorganizarea regiunilor de dezvoltare din România trebuie să se facă pe baze ştiinţifice
19.02.2010
„Rezultatul actualei împărţiri pe regiuni de dezvoltare este acela că judeţele bogate au devenit şi mai bogate iar cele sărace, au sărăcit şi mai mult”- şi-a spus părerea primarul  Antal Árpád. Este în interesul României ca noile regiuni de dezvoltare să nu consolideze discrepanţele economice actuale dintre judeţe ţinând cont de faptul că pe termen lung s-ar observa cum cele dezvoltate avansează iar judeţele mai sărace ar rămâne în urmă.
S-a afişat bugetul local pe anul acesta
19.02.2010
S-a finalizat bugetul Municipiului Sfantu Gheorghe pentru anul 2010 şi a fost afişat astfel încât cei interesaţi să poată să-l vadă. În comparaţie cu bugetul de anul trecut, care a însumat 1140 miliarde de lei vechi, cel de anul acesta este mai mic, având valoarea de 950 de miliarde de lei vechi.


Ştampila cu stema oraşului a fost prezentată de către primarul oraşului
19.02.2010
Primarul Antal Árpád András a prezentat jurnaliştilor ştampila cu stema oraşului. Acesta a declarat că din punctul lui de vedere este important pentru întărirea autorităţii locale, ca pe diferitele corespondenţe să apară ştampila cu însemnele oraşului.
Schimbul de imobile dintre primărie şi Centrul de Transfuzie Sanguin, a primit undă verde
12.02.2010
În cadrul şedinţei extraordinare de luni, Consiliul Local a votat schimbul dintre Casa Bene  (aici funcţionează la ora actuală Centrul de Transfuzie Sanguin) şi clădirea de pe str. Bánki Donath nr. 15. Acest schimb este avantajos pentru oraşul nostru din mai multe puncte de vedere, Casa Bene ajungând astfel proprietatea primăriei,  iar Centrul de Transfuzie primeşte o clădire în care îţi va putea desfăşura activitatea specifică,  în parametri normali.
Proiectul de dezvoltare integrat al oraşului, în pericol
05.02.2010
În cadrul conferinţei de presă de joi, primarul Antal Árpád András a atras atenţia asupra faptului că din cele şase subcapitole ale proiectului de dezvoltare a oraşului, chiar şi eliminarea unui singur paragraf poate periclita realizarea întregului proiect.
În şedinţa extraordinara din ianuarie, consilierii PCM nu au votat hotărârea prin care Primaria să poată realiza schimbul Casei Bene (actualul Centru de Transfuzie Sanguin)  cu clădirea de pe str. Banki Donath, nr. 15 şi să intre în posesia celei dintâi.