ro
 
Duminică, 30. Iunie 2024.

Știri

S-a votat bugetul pe  2010 al oraşului Sfântu Gheorghe
08.03.2010
Anul acesta oraşul va avea un buget mai mic decât anul trecut, dar se speră ca, pe parcursul anului, încasările să crească din proiecte şi programe guvernamentale - a subliniat Primarul  Antal Árpád András la prezentarea bugetului oraşului pe anul 2010. În cadrul şedinţei extraordinare de miercuri, ca urmare a consultărilor anterioare, conducătorii oraşului au acceptat în unanimitate proiectul de hotărâre. Bugetul iniţial al oraşului Sfântu Gheorghe este de  95.624.000 lei, aproape cu 20 la sută mai mic decât cel de anul trecut.
Primarului Antal Árpád i se par amuzante afirmaţiile lui Grama
08.03.2010
„Consider că este onorabil din partea domnului Horia Grama faptul că ar extinde hotarele Ţinutului Secuiesc  până la Marea Neagră”- a ironizat declaraţiile deputatului social democrat, primarul  Antal Árpád András. Consideră  amuzantă afirmaţia lui Grama spunând că nici în judeţul Constanţa nu se foloseşte seria CT ci KT  în cărţile de identitate. Primarul a continuat cu întrebarea: „ Ce înseamnă şi cum se leagă de judeţul Alba seria AX, din cărţile de identitate a locuitorilor din acest judeţ? ”
Tega şi Poliţia Rutieră colaborează
08.03.2010
Începând cu data de 9 martie, Tega în colaborare cu Poliţia Municipală organizează un program de curăţare stradală, care se va desfăşura pe parcursul unei săptămâni. Ideea de bază a proiectului este  ca şi acele porţiuni ale străzilor principale să fie curăţate, unde  de-obicei, sunt parcate maşini.
Zidul invizibil trebuie dărâmat
08.03.2010
Parteneriat cu comunitatea rromă din Őrkő

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, prin Asociaţia Amenkha, a început procedurile de angajare a patru rromi din  Őrkő. Aceştia vor avea rolul de intermediari  între Municipalitate, Organele de Pază  şi Ordine şi comunitatea rromă, a declarat primarul  Antal Árpád András în cadrul conferinţei de presă de joi.
Acesta este primul pas pentru a putea construi încrederea reciprocă,  fiind de acord şi reprezentantul comunităţii rrome, domnul Dima Mihály.
Sfântu Gheorghe va avea o fabrică nouă
04.03.2010
În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Local din luna februarie s-a votat Planul Urbanistic Zonal „Câmpul Frumos II” D.N.13 E - Sfântu Gheorghe, astfel că aici se va construi o fabrică producătoare de materiale de construcţii şi de izolaţii. Compania mixtă Corus Building System va face o investiţie de 12 milioane de euro la  Câmpul Frumos II. Pe parcursul şedinţei de consiliu s-au născut discuţii aprinse în legătură cu aprobarea hotărârii, o parte din consilierii PCM fiind în favoarea respingerii acesteia, deşi se ştie că firma în cauză a cumpărat suprafaţa de teren necesară de la Câmpul Frumos,  de la persoane fizice.
Lucrări pe teritoriul oraşului
03.03.2010
Zilele acestea, Primăria oraşului Sfântu Gheorghe va monta stâlpii noi de iluminat pe străzile Nicolae Iorga şi Grigore Bălan. Pe străzile Lăcrămioarei, Fabricii, Grigore Bălan şi Oltului se repară gropile apărute, de-ocamdată, prin turnarea  asfaltului rece şi în acelaşi timp se taie crengile uscate de pe pomii din strada Benedek Elek.