ro
 

Știri

Lucrări pe teritoriul oraşului
03.03.2010
Zilele acestea, Primăria oraşului Sfântu Gheorghe va monta stâlpii noi de iluminat pe străzile Nicolae Iorga şi Grigore Bălan. Pe străzile Lăcrămioarei, Fabricii, Grigore Bălan şi Oltului se repară gropile apărute, de-ocamdată, prin turnarea  asfaltului rece şi în acelaşi timp se taie crengile uscate de pe pomii din strada Benedek Elek.


Se repară drumurile naţionale 12 şi 13
03.03.2010
În urma discuţiilor dintre conducerea Municipalităţii şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, domnul primar Antal Árpád András a declarat că în perioada 2010-2013 se vor repara şi renova  DN12 şi DN13, pe tronsoanele care trec prin sau în imediata apropiere a oraşului nostru.Anul acesta vor începe lucrările pe drumul naţional 12, pe secţiunea care trece prin Sfântu Gheorghe.  Va fi renovat şi podul, iar săptămâna viitoare, firma din Cluj Napoca, cea care execută lucrările, va prezenta proiectul conducerii municipalităţii.
Primăria solicită contracte de întreţinere cu Asociaţiile de Locatari şi Proprietari
03.03.2010
Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe solicită încheierea de contracte cu Asociaţiile de Locatari şi Proprietari pentru întreţinerea şi administrarea spaţiilor verzi din jurul blocurilor. Asociaţiile de Locatari şi Proprietari  pot încheia contracte fie cu Tega, fie cu Primăria. În cazul contractului cu Tega, aceasta va întreţine zonele verzi din jurul blocurilor pentru suma de 1,55 lei/lună, în timp ce în contractul cu Primăria va fi specificat faptul că Asociaţiile răspund de zonele verzi şi  vor fi administrate şi întreţinute de către acestea.
Programul Porţilor Secuieşti va fi demarat
03.03.2010
Primarul Antal Árpád András a declarat că au fost depuse 12 solicitări pentru sprijin financiar în  cadrul Programului Porţilor Secuieşti menţionând şi faptul că din bugetul de anul acesta se va aloca suma de 30.000 de lei. Programul se desfăşoară prin Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în Judeţul Covasna. Iniţial s-a discutat despre suma de 1000 de lei sprijin, această sumă va fi însă dublată, dar motivul pentru care sunt puţini solicitanţi este faptul că valoarea unei porţi ajunge la 4000 de lei.
Staruri de talie mondială la Zilele Sfântu Gheorghe
25.02.2010
Programul Zilelor Sfântu Gheorghe de anul acesta este finalizat în proporţie de 80% - au declarat organizatorii în cursul conferinţei de presă de joi.  Anul acesta cea de- a 19- a ediţie a Zilelor Sfântu Gheorghe se va desfăşura în perioada 18 – 25 aprilie – ne-a declarat organizatorul principal, Grubisics Levente. Starul principal invitat este Bad Boys Blue – trupă retro-disco, care se bucură de o popularitate internaţională. Unul din reprezentantul muzicii maghiare Fenyő Miklós, maestru al genului rock and roll, va fi însoţit de o trupă de dansatori şi o orchestră de 20 de membri. Un alt nume sonor al muzicii  este  Deák Bill Gyula, regele blues-ului unguresc care, după mai mulţi ani în care ni l-am fi dorit aici, va fi în sfârşit oaspetele festivităţii. Cu ocazia turneului aniversar de 30 de ani, trupa  Compact va urca pe scena festivalului nostru, iar iubitorilor muzicii hip-hop, organizatorii le recomandă concertul lui Puya.
Antal Árpád András salută decizia CEDO
22.02.2010
Antal Árpád András salută decizia Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO),  care s-a pronunţat în favoarea Dlui Albert Álmos, ca urmare a procesului intentat de acesta statului român. Cu opt ani în urmă, Prefectura Judeţului Covasna l-a amendat pe Primarul Albert Almos cu suma de 100 de milioane lei vechi, deoarece a dat jos de pe turla Primăriei, drapelul ţării şi pentru că a trecut numele oraşului nostru şi în limba maghiară, pe antetul unor acte oficiale.
Sfântu Gheorghe, model în reabilitarea termică
22.02.2010
Sfântu Gheorghe şi Braşov sunt primele oraşe din România unde se aplică noua tehnologie folosită la termoizolarea blocurilor. „Oraşul nostru este considerat model în ceea ce priveşte reabilitatea termică şi am dori să rămână şi pe viitor.”, a declarat primarul Antal Árpád András.
Primarul a felicitat o doamnă de 100 de ani
22.02.2010
Doamna Darócz Erzsébet a fost vizitată  şi felicitată chiar în locuinţa ei din blocul social de pe  str. Mikes Kelemen, de către primarul Antal Árpád András. Evenimentul a avut loc cu ocazia sărbătoririi vârstei de 100 de ani a doamnei, prilej cu care primarul i-a dăruit flori, un tort de ciocolată şi o sumă de bani.