ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

Începe programul de reabilitare a blocurilor

17.02.2017

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a inițiat un program multianual de intervenție pentru reabilitarea structural-arhitecturală a anvelopei clădirilor. Conform acestui plan în 2017 vor fi reabilitate blocurile din centrul orașului, în 2018 majoritatea blocurilor afectate din oraș, iar în 2019 urmează blocurile din Zona Gării și lângă drumul principal către Brașov.

Foto: Vargyasi Levente

Legea 153/2011 privind măsurile de creștere a calității arhitectural-ambientale a clădirilor, prevede că deținătorii de orice fel ai clădirilor care, prin nivelul de degradare a sistemului de închidere perimetrală, pun în pericol sănătatea, viața, integritatea fizică și siguranța populatiei și/sau afectează calitatea mediului înconjurator, sunt obligați ca, din proprie inițiativă, să ia măsuri de realizare a lucrărilor de intervenție pentru reabilitarea structural-arhitecturală a anvelopei clădirilor.

Conform datelor Primăriei, majoritatea blocurilor din Sfântu Gheorghe intră în categoria de mai sus, excepție făcând clădirile reabilitate termic. Autoritățile administrației publice au responsabilitatea de a înștiința deținătorii de clădire/locuințe despre această obligativitate. În același timp, Legea permite autorităților administrației publice locale să preia integral cheltuielile aferente lucrărilor de intervenție corespunzătoare cotei proprietarilor de locuințe aflați în imposibilitate de a asigura sumele ce le revin, la cererea acestora, ca măsură de protecție socială, dacă proprietarii fac dovada că realizează venituri medii nete lunare pe membru de familie sub câștigul salarial mediu net lunar pe economie.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a identificat blocurile la care există o necesită sporită privind această intervenție, a înștiințat Asociațiile de Locatari, posibili beneficiari ai programului, care a fost urmată de o întâlnire cu reprezentații Asociațiilor, care la rândul lor au fost rugați să informeze toți deținătorii de locuințe din raza lor de acoperire.

Autoritatea a inițiat un program multianual de intervenție, iar conform acestui plan în 2017 vor fi reabilitate blocurile din centrul orașului, în 2018 majoritatea blocurilor afectate din oraș, iar în 2019 urmează blocurile din Zona Gării și lângă drumul principal către Brașov.
Metodologia programului multianual de intervenție este în curs de elaborare.

 

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.