ro
 
Sâmbătă, 06. Iulie 2024.

Scade nivelul apei în lacul din zona Gării

14.03.2017

Mai multe persoane aflate la plimbare pe malul lacului din zona Gării au observat că nivelul apei scade treptat. Motivul pentru care nivelul apei scade este că este vorba despre un lac artificial, care nu dispune de strat impermeabil, astfel nivelul apei scade continuu.

Foto: Vargyasi Levente

În vederea funcționării zonei de relaxare a lacului, Municipiul Sfântu Gheorghe a încheiat în cadrul unui contract de asociere un contract cu o societate cu profil de organizare  programe de agrement.
Societatea contractată nu a reușit să își asume toate obligațiile asumate în cadrul contractului, iar din acest motiv municipalitatea a fost nevoită să rezilieze contractul încheiat, fapt care a atras după sine oprirea lucrărilor de întreținere a lacului.

În acest an, din cauza iernii ploioase, apa lacului a înghețat mai adânc și o parte din rezerva de pești a pierit din cauza lipsei de oxigen, iar în urma temperaturilor ridicate din ultimele zile carcasele au ieșit la suprafața lacului.
Informați cu privire la problemele sesizate, reprezentanții primăriei împreună cu Garda de Mediu au investigat fața locului şi au început lucrările de curățare. Carcasele de pești vor fi curățate de către colegii din cadrul Serviciului de Gospodărire Urbană, iar gunoiul din jurul lacului va fi curățat de angajații companiei de salubritate publică Tega Rt.

Municipalitatea își propune să mențină funcționarea acestui lac,- construit in perioada socialismului și care consumă extraordinar de multă energie electrică -, fie prin metode mult mai economice, prin sisteme de economisire a energiei, fie prin contractarea unei noi companii. Elaborarea acestui plan este în prezent în curs de desfășurare.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.