ro
 
Vineri, 05. Iulie 2024.

Știri

 Festivalul de arte contemporane pulzArt3, în Anul tradiţiilor
29.11.2015

Cea de-a a treia ediţie a festivalului de arte contemporane pulzArt se va desfăşura la Sfântu Gheorghe, în perioada 10–13 decembrie: vom surprinde întâlnirea dintre tradiţii şi artele contemporane, prin intermediul unor muzicieni, artiști plastici, trupe de teatru, dansatori, autori, filme şi activităţi de atelier.

Întregul oraş sărbătoreşte Adventul la Sfântu Gheorghe, pentru a şasea oară
23.11.2015

Este cel de-al şaselea an, când Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe amplasează o coroană imensă în centrul oraşului, în prima duminică de Advent, în 29 noiembrie. În acest an, locaţia nouă va fi piaţa centrală, aflată în construcţie. Pe lângă programele oferite de copiii de la grădiniţe şi şcoli, invitata specială este cântăreaţa de jazz Luiza Zan.

Bursa Sfântu Gheorghe - Punctaje obținute
20.11.2015

În temeiul Hotărârii nr. 184/2009, cu modificările şi completările ulterioare prin Hotărârea nr. 262/2015 Bursele Sfântu Gheorghe se acordă de către Consiliul Local elevilor din clasa a XII-a care au obţinut rezultate foarte bune la învăţătură generală. La Primăria municipiului Sfântu Gheorghe au fost depuse 7 dosare. Punctaje obținute.

Spectacol Tein Teátroom şi concert în piaţa centrală
19.11.2015

Spectacolul de sâmbătă va avea loc în cadrul seriei de evenimente „Sfântu Gheorghe mizează pe cultură”, sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 20,00, în centrul oraşului, aflat în construcţie, cât şi în Ceainăria Tein. Următorul concert din seria de evenimente „Piaţa muzicii clasice” va avea loc duminică, 22 noiembrie, la ora 17,30. Interpreţi: Fábián Attila din Cluj Napoca, artist violoncelist, şi  Demeter Csaba, din Odorheiu Secuiesc, pianist.

Comorile noastre vechi şi noi - A apărut volumul de prezentare a oraşului Sfântu Gheorghe, „Cartea comorilor, în imagini”
19.11.2015

„Cartea comorilor, în imagini”, este ultima apariţie a seriei care prezintă oraşele transilvănene, aceasta prezentând oraşul Sfântu Gheorghe. Prezentarea acestui volum va avea loc joi, în data de 19 noiembrie, de la ora 19,00, la Biblioteca Judeţeană Bod Péter.

Clasici francezi, la cel de-al doilea concert al stagiunii din acest an a concertelor simfonice
17.11.2015

La cel de-al doilea concert al stagiunii din acest an a concertelor simfonice, care va avea loc în Sala Mare a Teatrului „Tamási Áron”, vineri, 20 noiembrie, de la ora 19,00, Filarmonica din Brașov aduce publicului iubitor de muzică clasică operele unor mari clasici francezi ai secolului al XIX-lea, Claude Debussy, Édouard Lalo şi Georges Bize. Dirijor I. Ionescu-Galați, şi solist Florin Ionescu-Galați.

Lista candidaților la Bursa Sfântu Gheorghe
13.11.2015

În temeiul Hotărârii nr. 184/2009, cu modificările şi completările ulterioare prin Hotărârea nr. 262/2015 Bursele Sfântu Gheorghe se acordă de către Consiliul Local elevilor din clasa a XII-a care au obţinut rezultate foarte bune la învăţătură generală. La Primăria municipiului Sfântu Gheorghe au fost depuse 7 dosare.

Snaps Vocal Band va concerta și ea în Piața Centrală
11.11.2015

Datorită vremii lunii noiembrie, este din ce în ce mai dificil să se cânte, cu instrumente muzicale, în aer liber: se dezacordează ușor, iar degetele se mișcă, și ele, mai greu. Din fericire, vocea nu este limitată nici de soare, nici de furtuni de zăpadă: membrii Snaps Vocal Band cântă cu plăcere, în orice anotimp.