ro
 
Miercuri, 29. Noiembrie 2023.

Semafoare noi pe două străzi intens circulate din Sfântu Gheorghe

25.11.2021

Semafoarele cu buton vor face trecerile de pietoni mai sigure pe Lunca Oltului şi strada Păiuş David

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a eliberat autorizația de începere a lucrărilor la începutul lunii noiembrie, astfel că instalarea de noi semafoare cu buton pe străzile Lunca Oltului şi Lt. Păiuş David poate începe.

Semafoarele moderne vor fi instalate pe unele dintre cele mai aglomerate străzi din oraș, cu patru semafoare pe strada Lunca Oltului: câte unul la fabrica Covalact și la magazinul Depo și două în vecinătatea centrului comercial Sepsi Value Centre, ceea ce va face ca pietonii să fie mai în siguranță.

De asemenea, vor fi instalate semafoare cu buton la cele patru treceri de pietoni de pe strada Lt. Păiuș David: în fața statuii Soldatului Necunoscut și la trecerea de pietoni de la intersecţia cu strada Constructorilor, iar la fabricile de la ieșirea din oraș spre Brașov vor fi instalate alte două semafoare.

În același timp cu instalarea semafoarelor, vor fi montate şi becuri care să asigure o iluminare mai puternică la punctele de trecere. În prezent, se lucrează la introducerea liniilor în subteran pe strada Lt. Păiuș David, fără a fi nevoie de spargerea trotuarelor.

Municipalitatea finanțează proiectul din resurse proprii, cu scopul de a fluidiza traficul, de a crește siguranța la trecerile de pietoni și de a reduce numărul de accidente.

Cele opt dispozitive de gestionare a traficului sunt programate să fie instalate până la sfârșitul lunii decembrie.

În ceea ce priveşte proiectul de modernizare a iluminatului public şi a trotuarelor pe cele două străzi, Lunca Oltului şi Lt. Păiuş David, lucrările vor începe în primăvara anului viitor.

Se apropie termenul de plată a chiriei pentru locurile de parcare de reședință!
27.11.2023

Atragem atenția locuitorilor, că termenul de plata a chiriei anului 2024 pentru locurile de parcare de reședință este 15 decembrie 2023.

Petiţie pentru transferarea Casei de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe în proprietatea Primăriei
27.11.2023

Situaţia juridică a Casei de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe este departe de a se lămuri în instanţele de judecată, iar pentru că această clădire a devenit un real pericol public, Primăria Sfântu Gheorghe a decis lansarea unei petiţii prin care solicită transferarea clădirii în proprietatea municipalităţii.

Noi trofee de vânătoare la Muzeul Cinegetic din Sfântu Gheorghe
24.11.2023

Printre noile trofee se regăsesc numeroase specii rare, inclusiv civeta africană, bivolul african, leopardul, impala, ursul grizzly și ursul polar, precum și alte trofee, și obiecte unice.

Aprinderea primei lumânări de Advent în Sfântu Gheorghe
23.11.2023

Anul acesta prima lumânare de Advent va fi aprinsă de către primarul Antal Árpád în cadrul unui program festiv duminică, 3 decembrie, ora 19:30 în Piața Centrală a orașului.

Sfântu Gheorghe intră în atmosfera sărbătorilor de iarnă
23.11.2023

Noi instalaţii de lumini au fost montate în oraş, iar iubitorii patinajului vor avea la dispoziţie două patinoare.