ro
 
Duminică, 30. Iunie 2024.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului

28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Lucrările de construcție a complexului sportiv din Ciucului se desfășoară încă din anul 2022. În iunie anul acesta s-au finalizat și terenurile de sport pot fi deschise publicului larg. Suprafața de cca. 7000 mp găzduiește mai multe terenuri de sport potrivite pentru exersarea mai multor ramuri de sport, cum ar fi: fotbal și minifotbal, tenis de picior, volei, baschet, badminton, tenis și tenis de masă, dar se găsesc aici alee, bănci, teren de joacă, platformă cu echipamente fitness și toalete ecologice. Terenurile de sport se situează în spatele magazinului Profi din str. Romulus Cioflec.

Scopul investiției a fost să se faciliteze accesul liber al copiilor, tinerilor și al adulților unuia dintre cele mai populate cartiere din oraș la posibilitățile de sport și de joacă, potrivite necesităților locuitorilor.

Cartierul Ciucului este una dintre cele trei zone urbane vizate de Strategia de Dezvoltare Locală, elaborată de Asociația GAL Sepsi, pe lângă zona Őrkő și Câmpul Frumos. Prin urmare, în perioada 2018-2023 și în perioada 2024-2028 s-a desfășurat și se vor implementa multe intervenții în această zonă care vizează creșterea calității vieţii locuitorilor din cartier.

Scopul evenimentului de inaugurare a complexului sportiv din această sâmbătă este să apropiem locuitorii zonei de oportunitățile de activități sportive în aer liber oferite de această investiție, pentru ca cetățenii orașului să ocupe și să folosească într-un mod distractiv și responsabil acest spațiu public care poate deveni un loc preferat pentru petrecerea timpului liber de calitate pentru locuitorii cartierului.

Sâmbăta, pe 29 iunie organizatorii au pregătit activități variate pentru toate vârstele și îi așteaptă pe cei dornici de mișcare sau pe cei curioși să exploreze cu un program de o zi întreagă:

  • 10:00–10:30 Gimnastică meridian pentru vârstnici cu Momó (Serviciul de Ajutor Maltez)
  • 11:00–11:30 Inaugurarea oficială a terenului de sport – Tóth Birtan Csaba, viceprimar, Dénes Előd, preot reformat, Takács Dezső, preot romano-catolic
  • 11:30–12:00 Moment artistic: recital chitară Szávuly Balázs, elev al Școlii Gimnaziale „Gödri Ferenc”
  • 12:00–13:00 Jocuri de îndemânare cu Zoltáni János, Școala Gimnazială„Gödri Ferenc”
  • 13:00–15:00 Activități sportive ghidate: baschet cu Clubul Sportiv Școlar, fotbal și tenis de picior cu Péter Szabolcs, badminton și volei cu Pályi-Kis Sándor, fotbal mic pentru cei mici
  • 14:00–16:00 Jocuri de societate pentru copii cu Antal Timea, Școala Gimnazială „Gödri Ferenc”
  • 15:00–15:30 Demonstrație interactivă de dans cu Dima Kozmin
  • 15:30–18.00  Activități sportive libere
  • 17:00–17:30 Flashmob cu Momó, Serviciul de Ajutor Maltez

Program permanent:

  • Punct de prim ajutor: consiliere în probleme de sănătate – Serviciul de Ajutor Maltez

Evenimentul de inaugurare a terenurilor de sport din Cartierul Ciucului se organizează în parteneriat cu Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, cu Serviciul de Ajutor Maltez – filiala Sfântu Gheorghe, cu Direcția de Asistență Socială și cu Școala Gimnazială ”Gödri Ferenc”, cu sprijinul Bisericii Reformate și Romano-Catolice și al Clubului Sportiv Școlar, finanțat de Uniunea Europeană, prin Programul Incluziune și Demnitate Socială 2014-2021.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.