ro
 
Marți, 02. Iulie 2024.

Primarul Antal Árpád, apel la locuitori să completeze chestionarul de recensământ

10.05.2022

În Sfântu Gheorghe, peste 53% dintre locuitori au completat deja chestionarele online, termenul limită fiind 15 mai.

Au mai rămas doar câteva zile până pe 15 mai, data limită până la care locuitorii pot completa online chestionarele din cadrul Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor.

Într-o conferinţă de presă, primarul Antal Árpád a făcut un nou apel la locuitorii din Sfântu Gheorghe să profite de această oportunitate şi să ceară ajutor la punctele de recenzare asistată amenajate în aproape toate zonele din oraş.

Până luni, 9 mai, în Sfântu Gheorghe au fost completate 27.184 formulare, însă aproape 3.000 dintre acestea au fost nevalidate de către INS, conţinând diverse erori de completare.

Având în vedere acest lucru, persoanele care au completat deja chestionarele sunt sfătuite să verifice pe recensamantromania.ro dacă chestionarul lor a fost sau nu validat, asta în cazul în care au trecut minim 7 zile de la completare. În cazul în care chestionarul nu a fost validat, persoanele respective trebuie să completeze din nou formularul online.

Trebuie menţionat faptul că formulare nevalidate apar mai ales în rândul celor care le-au completat acasă, pentru că la punctele de asistenţă procentajul de validare este de 100%, iar e-mailul de confirmare nu înseamnă validarea chestionarului.

„Din acest motiv, rugămintea mea este ca oamenii care au completat acasă să verifice dacă a fost sau nu validat chestionarul. Dacă ajung la concluzia că nu a fost validat, să meargă la aceste puncte de asistenţă unde pot cere ajutor. Nu în ultimul rând fac un apel la cei care încă n-au completat chestionarul online să facă acest lucru până pe 15 mai, pentru că începând de luni se intră în următoarea fază în care nu se mai pot completa online aceste formulare”, a spus primarul Antal Árpád.

În Sfântu Gheorghe, peste 53% dintre locuitori au completat deja chestionarele online, procentul fiind peste media judeţului şi peste media naţională.

Sâmbătă se deschide noul complex sportiv din cartierul Ciucului
28.06.2024

Asociația Grup de Acțiune Locală „Sepsi” îi invită pe locuitorii Cartierului Ciucului și ai altor cartiere din oraș la un eveniment de inaugurare a terenului de sport din Cartierul Ciucului, sâmbătă, 29 iunie începând de la ora 10.

Restricţii de circulaţie vineri seara pentru concursul de alergare Sepsi Inst. Run
19.06.2024

Şoferii sunt rugaţi să respecte indicaţiile poliţiştilor şi voluntarilor care vor fi pe traseu

A doua ediţie a Festivalului de muzică clasică la Sfântu Gheorghe
18.06.2024

După succesul neașteptat de mare al primei ediții de anul trecut, Festivalul de muzică clasică SepsiClassic revine între 4 și 7 iulie 2024 cu o nouă ediție, cu un program bogat și variat.

Continuă acţiunea de prindere a câinilor vagabonzi până la sfârșitul lunii iunie
13.06.2024

Începând din ultimele zile ale lunii mai, personalul Adăpostului de câini din Câmpul Frumos a căutat intensiv câinii vagabonzi în fiecare cartier din Sfântu Gheorghe, zilnic între orele 10-15.

Roboți și alte invenții interesante la expoziția de Ziua Inventatorilor Maghiari
10.06.2024

Cu ocazia Zilei Inventatorilor Maghiari, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și Asociația pentru Patrimoniul Telecomunicațiilor din Ținutul Secuiesc organizează pentru a treia oară o expoziție interactivă, care va fi deschisă publicului în perioada 13–15 iunie.